ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων βλέπουν οι τράπεζες

Το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να φέρει πτώση στη ζήτηση για αμερικανικά ομόλογα

MorganStanley: Αν και η MS διατηρεί έναν πολύ ανοδικό στόχο για το USD/CAD στα 1,1300, για την ώρα μένει εκτός αγορών μετά από τα τελευταία θετικά macro του Καναδά. Η MS τονίζει ότι μεταξύ 1,0600-1,0640 θα ξεκινήσει να αγοράζει και πάλι.

UniCredit: Η παραδοσιακή συσχέτιση μεταξύ των ιαπωνικών μετοχών και του USD/JPY είναι κοντά στο μηδέν, αλλά αναμένεται μια μεσοπρόθεσμη απόκλιση. Το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για ιαπωνικές μετοχές φαίνεται ότι έχει επανακάμψει και αυτό κάποια στιγμή θα οδηγήσει και το USD/JPY υψηλότερα.

BNPParibas: Η ισοτιμία USD/JPY δοκίμασε τον ΚΜΟ 200 ημερών και κινήθηκε χαμηλότερα καθώς ο Nikkei υποχωρεί. Δεδομένων των πολύ μεγάλων θέσεων short στο γεν, η BNP εκτιμά ότι η άνοδος του νομίσματος δεν είναι ισχυρή. Ωστόσο περιμένει περισότερες ενδείξεις, ενώ παρά την ενίσχυση του γεν, διατηρεί τη σύσταση long στο USD/JPY.

RBC: Με λιγότερους από τρεις μήνες να απομένουν για το δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκοτίας, η RBC εκτιμά ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι βραχυπρόθεσμα αρνητικό για τη στερλίνα. Η αδυναμία αυτή θα αποτελέσει μια σημαντική μακροπρόθεσμη αγοραστική ευκαιρία. Η όποια πτώση θα ανακοπεί από το θετικό συναίσθημα που δημιουργεί η πεποίθηση για υψηλότερα επιτόκια, τονίζει η αναλύτρια Elsa Lignos. Παρόλα αυτά, το εκτιμώμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται να είναι το «όχι».

Barclays: Η αδυναμία του GBP/USD να κινηθεί προς χαμηλότερα επίπεδα οδήγησε τη Barclays στο να υιοθετήσει μια ουδέτερη στάση για την ισοτιμία. Η Barclays θα γίνει και πάλι θετική με ένα κλείσιμο πάνω από τα 1,7065 το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για τα 1,7340.

Barclays: Οι αποδόσεις των αμερικανικών δεκαετών αναμένεται να σημειώσουν άνοδο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και αυτό θα ενισχύσει το δολάριο έναντι των υπολοίπων 20 μεγαλύτερων νομισμάτων του κόσμου. Ως εκ τούτου, η Barclays συνιστά τη χρήση του ευρώ ως funding currency (short) έναντι μιας σειράς αναδυόμενων νομισμάτων τα οποία έχουν υψηλά επιτόκια. Συγκεκριμένα, η Barclays θεωρεί ιδανικά για την τακτική αυτή, στοιχήματα υπέρ των: ριάλ Βραζιλίας, ρουπία Ινδίας και Ινδονησίας, πολωνικό ζλότι όλα έναντι του ευρώ.

Citigroup: Η Citi μειώνει τις εκτιμήσεις της για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων στο τέλος του 2014. Συγκεκριμένα, η νέα εκτίμηση κάνει λόγο για την απόδοση των αμερικανικών 10ετών στο 2,95% από 3,35%. Ρόλο σε αυτή την εκτίμηση έπαιξαν τα άσχημα macro.

Berenberg: Τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία, προσφέρουν άφθονο χώρο στην ΕΚΤ για να ενεργοποιήσει όλα τα όπλα που έχει προαναγγείλει, για να βοηθήσει στην άνοδο του πληθωρισμού.

Αμερικανικά ομόλογα: Τα αμερικανικά δεκαετή ομόλογα κινούνται υψηλότερα και οδηγούνται προς την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κερδών. Οι traders θεωρούν ότι τα flows του μήνα και του τριμήνου θα υποστηρίξουν την κίνηση αυτή. Τα πρόσφατα macro προκάλεσαν μια ανησυχία για την ανάπτυξη των ΗΠΑ και αύξησαν τη ζήτηση για ομόλογα. Η απόδοση στα αμερικανικά δεκαετή σήμερα είναι 2,514%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.