ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιγάρο ατέλειωτο, βαρύ...η Philip Morris- Ετοιμάζει τσιγάρο που δεν καίγεται!

11:38 - 30 Ιουν 2014 | Ειδήσεις
Τσιγάρο ατέλειωτο, βαρύ...η Philip Morris- Ετοιμάζει τσιγάρο που δεν καίγεται!
Το νέο προϊόν - σύμφωνα με την εταιρεία - εκλύει νικοτίνη και άρωμα αλλά λιγότερο μονοξείδιο και πίσσα.

Η εταιρία Phillip Morris έχει εστιάσει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων επόμενης γενιάς που δυνητικά θα μειώνουν σημαντικά ή θα εξαλείφουν όλο το φάσμα των επιβλαβών συστατικών. Αποφεύγοντας την καύση και επιτυγχάνοντας θέρμανση του καπνού, οι επιβλαβείς ουσίες που εισπνέει ο καπνιστής μειώνονται αισθητά, υποστηρίζει η PMI. Η εταιρεία έχει ήδη κατοχυρώσει περισσότερες από 500 πατέντες παγκοσμίως και εκκρεμούν αιτήσεις για άλλες περίπου χίλιες.

Το πρώτο νέο προϊόν που θα κυκλοφορήσει με το όνομα iQOS είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που θερμαίνει τον καπνό σε θερμοκρασία κάτω από το επίπεδο της καύσης (έως 350 βαθμούς Κελσίου έναντι 800 βαθμών που είναι η θερμοκρασία κατά την καύση ενός συμβατικού τσιγάρου) ώστε να μην καίγεται, αλλά να εκλύεται η νικοτίνη και το άρωμα του καπνού με λιγότερα επιβλαβή παράγωγα της καύσης.

Οι ανακοινώσεις για το νέο προϊόν έγιναν από τον Έλληνα διευθύνοντα σύμβουλο της PMI κ. Ανδρέα Καλαντζόπουλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα, το iQOS θα κυκλοφορήσει από τα τέλη του 2014 σε Ιταλία και Ιαπωνία και θα αποτελείται από μία λεπτή μαύρη συσκευή η οποία υποδέχεται ένα ειδικό χάρτινο σωληνάριο που περιέχει καπνό και ένα λευκό φίλτρο. Ένα επαναφορτιζόμενο θερμαντικό στοιχείο αυξάνει τη θερμοκρασία στους 350 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας ατμό από τον καπνό που απελευθερώνει νικοτίνη και άρωμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.