ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο χαμηλός πληθωρισμός εξακολουθεί να προβληματίζει την ΕΚΤ

Για ένατο συνεχόμενο μήνα κάτω από το 1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης

Στο 0,5% παρέμεινε ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης, παρά τις προσδοκίες για μικρή βελτίωση προερχόμενη από τα στοιχεία της Γερμανίας, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο πληθωρισμός παραμένει για ένατο συνεχόμενο μήνα κάτω από το 1%  και παρόλο που είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υπάρξει αντίκτυπος από τα μέτρα που αποφάσισε να λάβει η ΕΚΤ, η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι ο πληθωρισμός έχει παγιωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και χρειάζονται μέτρα προκειμένου να επιστρέψει στα θεμιτά επίπεδα κοντά στο 2%, όπως αυτά τα έχει ορίσει η ΕΚΤ.

Citi: Η σημερινή συνεδρίαση δεν παρουσιάζει μεγάλη μεταβλητότητα, με τα JPY, AUD και NZD να μπορούν να αποτελέσουν πιθανόν εξαιρέσεις. Η τράπεζα εκτιμά να υπάρχει ενδεχομένως ενδιαφέρον στα ζεύγη  USD/JPY και EUR/JPY.

UBS: Εκτιμά ότι η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου έχει διορθωτικό χαρακτήρα και θεωρεί ότι οι κινήσεις θα περιοριστούν από την αντίσταση στο 1,3677 όπου και θα επανεμφανιστούν οι πωλητές με πρώτο στόχο το 1,3477.

Morgan Stanley: Εκτιμά ότι η διαφορά της νομισματικής πολιτικής μεταξύ ΕΚΤ και ΒοΕ πιθανό να αποτυπωθεί στην ισοτιμία EUR/GBP και θέτει στόχο μια επιστροφή στο 0,7930.

Barclays: Διατηρεί ουδέτερη εκτίμηση για την ισοτιμία EUR/USD και εκτιμά πιθανή τη δημιουργία κορυφής στα επίπεδα του 1,3675 όπου και αναμένει την επανεμφάνιση των πωλητών.

Danske: Επισημαίνει ότι η εκτίμηση για την ισοτιμία EUR/CHF μετά από μεγάλο διάστημα που ήταν ουδέτερη έχει διαμορφωθεί αρνητική, με τις θέσεις να διαμορφώνονται short για την ισοτιμία, κάτι που μπορεί να ασκήσει έντονες πτωτικές πιέσεις.

UBS:Η τάση στο GBP/USD παραμένει ανοδική με την τράπεζα να εκτιμά ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξει δοκιμασία της ισχυρής αντίστασης στο 1,7332. Στήριξη εντοπίζεται στο 1,6923.

Commerzbank: Όσο η ισοτιμία AUD/USD παραμένει πάνω από το 0,9343 οι αγοραστές φαίνεται να διατηρούν τον έλεγχο και συνεπώς δεν αποκλείεται να δούμε υψηλότερα επίπεδα. Σε ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση η εικόνα μπορεί γρήγορα να αλλάξει, με τη δημιουργία κορυφής να ασκεί πιέσεις στη στήριξη στο 0,9203.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.