ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Παιδείας: Έρευνα για απάτη στις εξετάσεις από ιδιωτικό σχολείο

12:24 - 02 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
Έρευνα διέταξε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθεί σοβαρή καταγγελία που έκανε η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ότι ιδιωτικό σχολείο παραχάραξε τη διαδικασία των εξετάσεων της Α’ Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, ο υφυπουργός έδωσε εντολή στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες διερεύνησης των αναφερομένων.


Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ η διοίκηση ιδιωτικού σχολείου που δεν κατονομάζεται απέστειλε στις εποπτικές Αρχές ψεύτικο πρόγραμμα εξετάσεων.

Δηλαδή ενώ το «επίσημο» πρόγραμμα ανέφερε ότι μια συγκεκριμένη ημέρα θα εξεταζόταν το μάθημα της Αλγεβρας που τα μισά θέματά του επιλέγονται από την Τράπεζα, στην πραγματικότητα οι μαθητές εξετάζονταν σε άλλο μάθημα που δεν προβλέπει άντληση θεμάτων από την Τράπεζα.

Έτσι οι καθηγητές έπαιρναν τα θέματα της Άλγεβρας από την Τράπεζα, τα έλυναν και εν συνεχεία έκαναν... φροντιστήριο στους μαθητές, οι οποίοι την επόμενη ημέρα... αρίστευαν.


Η υπόθεση προκάλεσε αντιπαράθεση της Ομοσπονδίας με τον Σύνδεσμο των Ιδιωτικών Σχολείων, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από πουθενά δεν επαληθεύεται η εν λόγω καταγγελία, αλλά η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ «περισυνέλεξε το συγκεκριμένο σχόλιο για να επαληθεύσει δήθεν τα όσα συκοφαντικά διασπείρει κατά των ιδιωτικών σχολείων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.