ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευρύνονται τα κριτήρια για τους δικαιούχους μετεγγραφής σε ΑΕΙ

07:32 - 03 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
Διευρύνονται τα κριτήρια για τους δικαιούχους μετεγγραφής σε ΑΕΙ
Σε διεύρυνση των κατηγοριών δικαιούχων μετεγγραφής μεταξύ τμημάτων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, οδηγούν οι αλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, συνεχίζουν να ισχύουν τα όσα έχουν ψηφιστεί στο Νόμο 4264 (και ειδικότερα στο άρθρο 53), για τα κοινωνικά κριτήρια πολύτεκνων, τρίτεκνων και ειδικών κατηγοριών που έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετεγγραφής.

Ωστόσο, με την τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα υπάρχει πλέον και η δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μετεγγραφής) των επιτυχόντων του 2014, με μοναδικό κριτήριο το ύψος του εισοδήματος των οικογενειών τους.

Το ύψος αυτό θα ανέρχεται σε 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντα. Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα έχουν δικαίωμα μεταγραφής, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 10% επί των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υποδοχής.

aei1

Εφόσον, όμως, ο αριθμός των δικαιούχων ξεπερνά το 10%, μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής.

Επίσης, όπως συνέβη και πέρυσι, οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέγουν με την υποβολή της αίτησης έως δύο αντίστοιχα τμήματα (πανεπιστημίων για τους επιτυχόντες σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για τους επιτυχόντες σε ΤΕΙ) με το τμήμα στο οποίο πέτυχαν, στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2011-2012, στα οποία επιθυμούν να γίνει η μεταφορά των θέσεων τους.

Η μεταφορά της θέσης αρχίζει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:54 - 03 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.