ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στροφή στην ασφάλεια – εισροές σε γεν, φράγκο, χρυσό και bund

Ισχυρές πιέσεις για τις αγορές με τους επενδυτές να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν

BNP: Εκτιμά ότι η Riksbank δε θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση επιτοκίων, καθώς η οικονομία της χώρας εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, με την αγορά κατοικίας να ανακάμπτει και τον πληθωρισμό να κινείται ανοδικά.

GoldmanSachs: Τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας μπορεί να ανακοινώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων αλλά δεν είναι ανησυχητικά, και κινούνται σε φυσιολογικά ετησιοποιημένα επίπεδα.

BNP: Η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας σημείωσε πτώση, προκαλώντας ανησυχία στην τράπεζα σχετικά με τις πιέσεις που ενδεχομένως δεχθεί το ΑΕΠ της χώρας. Σε συνδυασμό με την πτώση στη  βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας είναι πιθανό να δημιουργήσουν αρνητικές πιέσεις στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Barclays: Έντονο ενδιαφέρον από τους πωλητές στο USD/JPY μπορεί να οδηγήσει την ισοτιμία προς το 101,20 και το 101,70.

Commerzbank: Η ανάκαμψη στο EUR/GBP μπορεί να οδηγήσει μέχρι το 0,8000-0,8050 όπου είναι πιθανό να εμφανιστούν πάλι οι πωλητές. Αντίσταση εντοπίζει η τράπεζα στο 0,7963 και στήριξη στο 0,7924.

HiFX: Η ισοτιμία NZD/USD πραγματοποιεί μια μικρή διόρθωση μετά την αποτυχία να διασπάσει την αντίσταση στο 0,8840. Αν επιτευχθεί διάσπαση σε αυτά τα επίπεδα επόμενος στόχος είναι το 0,8950.

Barclays: Το GBP/USD εξακολουθεί να κινείται μεταξύ 1,7085-1,7180 και μέχρι αυτό να αλλάξει, η Barclays θα παραμείνει εκτός αγοράς αναμένοντας το breakout.

CHF,JPY: Με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να καταγράφουν μεγάλες απώλειες και με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να προσεγγίζει νέα ιστορικά χαμηλά, είναι λογικό και στην αγορά του Forex να παρατηρούνται εισροές στα ασφαλή καταφύγια JPY και CHF. Η ισοτιμία USD/JPY υποχωρεί αισθητά, ενώ προς τα 1,2140 κινείται το EUR/CHF.

Μακροοικονομικά σχόλια για τις αγορές

ΕΚΤ: Σύμφωνα με δηλώσεις του Visco (μέλος) η ανάπτυξη στην ευρωζώνη παραμένει ακόμα πολύ αδύναμη και αυτό είναι ένας λόγος που δεν αποκλείει την ανάληψη περαιτέρω μέτρων από την ΕΚΤ. Σε αυτά τα μετρα, περιλαμβάνονται και οι απευθείας αγορές ομολόγων (QE). Σχετικά με το TLTRO εκτιμά ότι ο αντίκτυπος στο ιταλικό Αεπ θα είναι 1,0% ενώ οι ιταλικές τράπεζες θα αποκτήσουν ρευστότητα επιπλέον €200 δισ.

Ελλάδα: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τριετής ομολογιακή έκδοση της Ελλάδας προσέλκυσε περισσότερες προσφορές από τα $3,0 δισ. που ήταν ο στόχος, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.