ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Πως η Τρόικα δεν αντιλήφθηκε το πρόβλημα της Banco Esperito;

Οι επενδυτές αναρωτιούνται πως 'ξέφυγε' η κατάσταση της τράπεζας από τους πιστωτές της χώρας

RBC: Η αντίδραση της αγοράς συναλλάγματος ήταν περιορισμένη στην παρολίγον κατάρρευση της πορτογαλικής Banco Espirito και συνεπώς ο φόβος ενδεχόμενου contagion δείχνει να είναι περιορισμένος.

Morgan Stanley: Η Banco Espirito που οι φόβοι που προέκυψαν είχαν αντίκτυπο στους χρηματιστηριακούς δείκτες και τα spread των ομολόγων αλλά όχι στο ευρώ, αλλά η ισοτιμία EUR/USD είναι πιθανό να δεχθεί πιέσεις και διάσπαση του 1,3575 μπορεί να οδηγήσει προς τα χαμηλά Ιουνίου στο 1,3505.

Unicredit: Τα σταθερά στοιχεία του πληθωρισμού στη Σουηδία και τη Νορβηγία ώθησαν υψηλότερα τα νομίσματα των δύο χωρών, με την τράπεζα να εκτιμά ότι τα τρέχοντα επίπεδα στο EUR/NOK και EUR/SEK πιθανό να αποτελούν ευκαιρία για άνοιγμα θέσης long.

Standard Chartered: Αναθεωρεί την εκτίμησή της για το USD/HKD σε 7,7500 από 7,7700 για το τέλος του έτους.

Commerzbank: Η ισοτιμία USD/JPY βρήκε στήριξη στον ΚΜΟ 55 ημερών στο 101,06 αλλά όσο παραμένει κάτω από το 102,27 οι πτωτικές πιέσεις παραμένουν. Επόμενες σημαντικές στηρίξεις εντοπίζονται στο 100,75, το 100,35 και το 100,00.

Standard Bank: Η χαμηλή μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερες ισοτιμίες να διαμορφώνουν ουδέτερη εκτίμηση.

Barclays: Αν και ο κίνδυνος από τη Banco Espirito δείχνει περιορισμένος, οι επενδυτές αναρωτιούνται πως η Τρόικα (IMF, EKT και E.E.) δεν κατάφερε να εντοπίσει νωρίτερα τα προβλήματα της τράπεζας, δεδομένου ότι η Πορτογαλία για 3 χρόνια βρισκόταν σε πρόγραμμα στήριξης.

ASB Bank: Ανέμενε η ισοτιμία NZD/USD να βρίσκεται στα επίπεδα του 0,8700 στο τέλος του έτους  και στο 0,8800 το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η ενίσχυση του NZD ήρθε νωρίτερα απ’ότι αναμενόταν εξαιτίας της χαμηλής μεταβλητότητας στην αγορά συναλλάγματος και της αναζήτησης καλύτερων αποδόσεων από τους επενδυτές. Οι αναλυτές περιμένουν η RBNZ να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Barclays: Αναζητά ευκαιρίες αγοράς NZD/USD στις διορθώσεις προς τα επίπεδα του 0,8760 ή σε διάσπαση πάνω από το 0,8845 με στόχο 0,8975-0,9000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.