ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη σύλληψη Μαζιώτη

08:21 - 17 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη σύλληψη Μαζιώτη
Στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη αναφέρονται με δημοσιεύματά τους τα Μέσα σε Ευρώπη και Αμερική.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα τους οι New York Times κάνουν λόγο για τη σύλληψη του «πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη της Ελλάδας» δίνοντας μια σύντομη περιγραφή της επιχείρησης σύλληψης του καταζητούμενου, ενώ επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες, από την Αυστραλία και τη Γερμανία. Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι «η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" είναι περισσότερο γνωστή για την επίθεση με αντιαρματικές χειροβομβίδες κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, το 2007» καθώς και ότι «ο Νίκος Μαζιώτης καταζητείτο από το καλοκαίρι του 2012 όταν εξαφανίστηκε κατά παραβίαση της υπό περιοριστικούς όρους αποφυλάκισής του, καθώς είχε παρέλθει το ανώτατο χρονικό περιθώριο της 18μηνης κράτησής του χωρίς να έχει δικαστεί».

maziotis

Το γεγονός της σύλληψης του Μαζιώτη προβάλλουν και άλλες αμερικανικές εφημερίδες και ιστοσελίδες με ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων.

«Ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία συλλαμβάνει καταζητούμενο αντάρτη» είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters, το οποίο, αναφέρεται στον τραυματισμό του αστυνομικού και των δύο τουριστών.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας αναφέρει ότι οι Αρχές αναζητούν και άλλον έναν ύποπτο.

«Έλληνας τρομοκράτης συνελήφθη σε ανταλλαγή πυρών στην Αθήνα» γράφει ο Guardian, αναφέροντας ότι συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μαζιώτης νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, φρουρούμενος από την αστυνομία.

«Η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει τον “νούμερο 1 εχθρό”» είναι ο τίτλος της L’ Essentiel. «Η αστυνομία δήλωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε τον ακροαριστερό εξτρεμιστή Νίκο Μαζιώτη κοντά σε μια τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών» σημειώνει η εφημερίδα.

Τον τραυματισμό και τη σύλληψη του Μαζιώτη μεταδίδει και το γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο στον τίτλο του κάνει αναφορά στον τραυματισμό ενός Γερμανού πολίτη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:51 - 17 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.