ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρδιοχειρουργός: Δεν ήθελα το φακελάκι-Το πήρα για να το επιστρέψω...

08:45 - 23 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
Ευθύνες στον άτυχο ασθενή, που πέθανε ενώ επρόκειτο να χειρουργηθεί στον Ευαγγελισμό, αλλά και στο συγγενικό του περιβάλλον επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς στο απολογητικό του υπόμνημα, ο καρδιοχειρουργός της Α΄καρδιοχειρουχικής κλινικής του νοσοκομείου.
Ο καρδιοχειρουργός που αρνείται την κατηγορία της δωροληψίας, στο απολογητικό του υπόμνημά του περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια - από τη δική του οπτική- πως έγιναν τα περιστατικά ενώ υποστηρίζει ότι ο ασθενής ενοχλήθηκε που αναβλήθηκε την πρώτη φορά το χειρουργείο του.
Και ο γιατρός συμπληώνει: “μου έδωσε την αίσθηση ότι πίστευε πως ο λόγος της αναβολής δεν ήταν πραγματικός. Του εξήγησα το λόγο της αναβολής και του υποσχέθηκα ότι θα είναι πρώτος την επόμενη Δευτέρα...”.
Απαντώντας για το πως βρέθηκαν στην τσέπη του τα χρήματα από το φακελάκι ο γιατρός υποστηρίζει πως η αδερφή του ασθενούς με δική της πρωτοβουλία πήγε στο γραφείο του που διατηρεί μέσα στο νοσοκομείο συνοδευόμενη από άλλη μία γυναίκα που δήλωσε και αυτή συγγενής.
Κατά τον γιατρό, ενώ εκείνος της εξηγούσε αναλυτικά την κατάσταση της υγείας του 66χρονου, εκείνη έβγαλε από την τσάντα της “ένα πακετάκι από χαρτονομίσματα τυλιγμένα με λάστιχο των 50 ευρώ και τα άφησε πάνω στο γραφείο μου”.
Και ο γιατρός συνεχίζει για το πως βρέθηκαν στην τσέπη του τα μαύρα χρήματα που φέρεται να του παρέδωσε αυτοβούλως η αδερφή του άτυχου ασθενούς.
Αφού ισχυρίζεται ότι ξαφνιάστηκε καθώς ουδέποτε είχε ζητήσει χρήματα από ασθενή ή συγγενή λέει χαρακτηριστικά:
“Εξάλλου αν ήθελα να πάρω χρήματα θα επιδίωκα να μην υπάρχουν μάρτυρες στη συναλλαγή”. 
Και βέβαια ο καρδιοχειρουργός υποστηρίζει ότι έβαλε τα χρήματα στην τσέπη του από... διακριτικότητα ώστε να μην είναι σε κοινή θέα καθώς στο γραφείο μπήκε συνάδελφος του.
“Δεν ήθελα για ευνόητους λόγους να είναι σε κοινή θέα με σκοπό να της τα επιστρέψω για να τα δώσει η ίδια όπου ήθελε. Αλλά δεν πρόλαβα γιατί ήρθε η αστυνομία και τα βρήκε στην τσέπη μου”...

Τι λένε οι συγγενείς

Διαφορετική είναι η εκδοχή συγγενούς του θύματος, που μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε:
Ο γιατρός ψεύδεται. Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου, λέει ό,τι θέλει. Η θεία μου δεν πήγε μόνη της να δώσει τα λεφτά, πήγε με την αστυνομικό των Εσωτερικών υποθέσεων.
Ο γιατρός πήρε τα λεφτά και τα έβαλε στην τσέπη του. Τα χρήματα δεν ήταν δικά μας, μας τα έδωσε η Αστυνομία και ήταν σημαδεμένα. Του έλεγε "γιατρέ έχω 300 ευρώ, δεν έχω άλλα". Και του έλεγε: "Θα βρεις εσύ...".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.