ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχία στις τουριστικές επιχειρήσεις για τις επιδοτήσεις του νέου ΕΣΠΑ

16:20 - 23 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
Ανησυχία στις τουριστικές επιχειρήσεις για τις επιδοτήσεις του νέου ΕΣΠΑ
Το θέμα των επιδοτήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 προκαλεί ανησυχία -και- στην τουριστική επιχειρηματική κοινότητα.

Όπως έχει επισημανθεί κυρίως από τους οργανωμένους φορείς της περιφέρειας, το νέο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει πολλές "αδικίες", καθώς, λόγω του -αυθαίρετου- υπολογισμού του Ακάθαριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ), πολλές περιφέρειες της χώρας έχουν υπερβεί το μέσο όρο, με αποτελέσμα να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα, σε σύγκριση με το προηγούμενο (δηλαδή αυτό που "τρέχει" τώρα).

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για παράδειγμα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μία από τις πλέον τουριστικές της χώρας, θα πάρει μόλις 84 εκατ. ευρώ (!) για να καλύψει τις ανάγκες 48 νησιών.

Και το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την περιφέρεια, όπως επισημαίνεται από αρμόδιες πηγές:

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις τουριστικές επιχειρήσεις, η Αττική (Αθήνα και παραλιακό μέτωπο) είναι, όπως λένε, πλήρως αποκομμένη από τις επιδοτήσεις.

Το θέμα αυτό που αφορά κυρίως τα ξενοδοχεία έχει τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) προς την κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί μία λύση, η οποία δεν θα καταδικάζει σε επενδυτική άπνοια περιοχές της χώρας που συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη.
Και όλα αυτά σε μία περίοδο, όπου ο τουρισμός δείχνει να είναι η μόνη "ατμομηχανή" της ελληνικής οικονομίας...

Γ. Κωστούλας

Τελευταία τροποποίηση στις 01:12 - 24 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.