ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή της OPpw στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία για "Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας 2014- 2015"

12:32 - 25 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
Συμμετοχή της OPpw στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία για "Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας 2014- 2015"
Hμερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Διαχείριση του Αγχους και των Ψυχοκοινωνικών Κινδύνων στην Εργασία».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία της κ. Ολγας Παπατριανταφύλλου Leadership & Wellness Coach και Ιδρύτρια & Managing Director της OP Performance & Well-being (OPpw), με την οποία συμμετείχε στην 1η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Διαχείριση του Αγχους και των Ψυχοκοινωνικών Κινδύνων στην Εργασία», που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στις 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας 2014-2015».
Την ημερίδα χαιρέτησαν, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο κ. Αντώνης Χριστοδούλου Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας, ο κ. Κώστας Πανταζής Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ κλπ), και επαγγελματίες ειδικοί πάνω σε ζητήματα άγχους και ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία.


Η κ. Παπατριανταφύλλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση του στρες και στην εργασιακή ικανοποίηση. «Σε επίπεδο πρόληψης απαιτείται ένα συνθετικό μοντέλο από τους οργανισμούς τόσο για τη διαχείριση του στρες όσο και για την ευημερία και υγεία των εργαζομένων. Ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι χώρος προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργίας όπου το άτομο μαθαίνει και μετεξελίσσεται για να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συνεπώς οι εταιρίες πρέπει να επικεντρώνονται όχι μόνο στη διαχείριση του στρες αλλά και στους παράγοντες που προάγουν την υγεία» δήλωσε χαρακτηριστικά.


H εταιρία OP Performance & Well-being συμμετέχει στη διετή Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας 2014-2015» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EU-OSHA και του Δικτύου των Εθνικών Εστιακών Πόλων του σε περισσότερες από 30 χώρες, για υγιέστερους, ασφαλέστερους και παραγωγικότερους χώρους εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία έχει αναλάβει τη διοργάνωση δίωρων ενημερώσεων σε εταιρίες, πάνω στο stress και στην ανθεκτικότητα και open εκδηλώσεων σε πανεπιστήμια και διάφορους φορείς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.