ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα ύψη οι βάσεις- Άλμα μέχρι και 700 μόρια για τις Πολυτεχνικές

10:51 - 08 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Στα ύψη οι βάσεις- Άλμα μέχρι και 700 μόρια για τις Πολυτεχνικές
Στα ύψη αναμένεται να βρεθούν οι βάσεις εισαγωγής σε 45 Σχολές ΑΕΙ, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των στοιχείων.

Σε αυτές τις Σχολές, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα έχουν εκτόξευση μορίων, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 600-700 μόρια.

Ανοδικά, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο Έθνος, θα κινηθούν οι βάσεις στις περισσότερες Σχολές και όπου υπάρξει πτώση αυτό θα επηρεαστεί αποκλειστικά και μόνο από τις επιλογές που έκανε φέτος ο κύριος όγκος των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο αλλά και από τις επιλογές των ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κ.ά.) όσον αφορά κυρίως τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι Σχολές που επέλεξαν, αφού ο νόμος τους έδωσε το δικαίωμα της ελεύθερης μετεγγραφής.

Ειδκότερα, προκύπτει πως οι υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές σχολές θα έχουν μεγάλη άνοδο, όπως αυτές των Πολιτικών μηχανικών για να ακολουθήσουν τα τμήματα Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, και οι Αρχιτεκτονικές σχολές.

Όσον αφορά τις Ιατρικές σχολές αναμένεται να σπάσουν το φράγμα των 19.000 μορίων και να κινηθούν στα επίπεδα του 2012 ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα και για τις Οδοντιατρικές.

Περισσότερο «τυχεροί» θα είναι οι υποψήφιοι του 1ου επιστημονικού πεδίου όπου θα σημειωθεί άνοδος αλλά δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 μόρια ακόμα και για την Νομική. Εξίσου αισιόδοξοι πρέπει να είναι αυτοί που στοχεύουν σε σχολές κοντά στα 16.000 μόρια -Ιστορίας, Πολιτικών επιστημών, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Πολιτικής επιστήμης, ΜΜΕ κ.α - καθώς η άνοδος θα είναι μικρή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.