ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μύκονος: Οι παρατυπίες στο θαλάσσιο παιχνίδι που στοίχισαν τη ζωή στον 10χρονο

21:02 - 12 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Μύκονος: Οι παρατυπίες στο θαλάσσιο παιχνίδι που στοίχισαν τη ζωή στον 10χρονο
Φως στα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ένα 10χρονο αγόρι τη Δευτέρα στη Μύκονο- κατά τη διάρκεια θαλάσσιου φουσκωτού παιχνιδιού - ρίχνει η αναφορά του λιμεναρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναφορά διαπιστώνει σωρεία παρατυπιών. Στο ταχύπλοο που τραβούσε το θαλάσσιο έλκηθρο στο οποίο επέβαινε ο 10χρονος δεν υπήρχε δεύτερος άνθρωπος όπως προβλέπεται από το νόμο.

 

Επίσης, το ταχύπλοο, το οποίο χειριζόταν 22χρονος, έσερνε δυο φουσκωτό θαλάσσια παιχνίδια, και όχι ένα όπως προβλέπεται.

 

Σημειώνεται ακόμη ότι απαγορεύεται η χρήση φουσκωτού θαλάσσιου παιχνιδιού με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ την ώρα του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου έπνεαν άνεμοι 5 μποφόρ. Σημειώνεται ακόμη ότι απαγορεύεται η επιβίβαση ανήλικων σε φουσκωτό παιχνίδι χωρίς συγκατάθεση ενηλίκου.

 

Το μεσημέρι της Τρίτης ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου που είχαν συλληφθεί για τη τραγωδία αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου .

 

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και αφού ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

 

Να θυμίσουμε ότι ο άτυχος 10χρονος, που συνοδευόταν από τον νονό του, ζήτησε τη Δευτέρα να πάρει μέρος σε φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι σε σχήμα καναπέ. Όταν το ταχύπλοο άρχισε να σέρνει το συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω του μικρού κυματισμού στην περιοχή, ο 10χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στα νερά.

 

Ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τι συνέβη και γύρισε για να ανασύρει το 10χρονο, αλλά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει σε ποιο σημείο ακριβώς είχε πέσει το παιδί με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει θανάσιμα με την προπέλα του ταχύπλoου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.