ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του Λιμενικού Σώματος στο σύστημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών

14:45 - 13 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του Λιμενικού Σώματος στο σύστημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος στο πρωτοποριακό σύστημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών, AVIAN Heartbeat Detector, από τους τεχνικούς υπεύθυνους της ΟΝΕΧ.

Το εν λόγω σύστημα, που παραδόθηκε από την ΟΝΕΧ στο Λιμενικό Σώμα πριν από ένα μήνα, αποτελεί άλλο ένα ισχυρό "όπλο" στη διάθεση των λιμενικών αρχών για την αποτελεσματική καταπολέμηση και καταστολή της λαθραίας διακίνησης ή επιβίβασης ζωντανών οργανισμών κρυμμένων σε φορτηγά ή κοντέινερ.

Με τη χρήση ειδικών αισθητήρων, το σύστημα συλλέγει τα δεδομένα και εντοπίζει το ωστικό κύμα που παράγεται από τον κτύπο της καρδιάς ενός ανθρώπου ή ενός ζώου.

Στη συνέχεια, αναλύει τα δεδομένα που συλλέγονται με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων επεξεργασίας σήματος και εντοπίζει ένα κρυμμένο πρόσωπο ή ζώο σε περίπου δέκα δευτερόλεπτα.

Το σύστημα, τονίζεται από την εταιρεία, μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και χαλάζι) και έχει την ικανότητα για συνεχή λειτουργία σε 24ωρη βάση.

Το μηχάνημα παρασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία Geovox Security ΑΕ και χρησιμοποιείται από σωφρονιστικά ιδρύματα σε πολιτείες της Αμερικής, καθώς και από Αρχές Διασυνοριακής Φύλαξης & Υπηρεσίες Αλλοδαπών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:03 - 13 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.