ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτσι έγινε το διπλό φονικό στη Μάνη για… μόλις 800 ευρώ !

20:01 - 21 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Έτσι έγινε το διπλό φονικό στη Μάνη για… μόλις 800 ευρώ !
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το διπλό φονικό στη Μάνη, με δράστες δύο 18χρονους και θύματα δύο νέους 25 και 26 ετών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι το κίνητρο των δραστών- όπως όλα δείχνουν- ήταν οικονομική διαφορά 800 ευρώ, για μια παρτίδα αναβολικών, η οποία δεν παραδόθηκε ποτέ. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα, δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό σε απόκρημνο σημείο αγροτικής περιοχής στον Κάμπο του Δήμου Δυτικής Μάνης των σορών.

 

Επίσης, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δυο νέοι άνθρωποι, που μόλις είχαν τελειώσει το σχολείο αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους με τα θύματα με αυτό τον τρόπο, σχεδίασαν τη δολοφονία, έστησαν την παγίδα και στη μετά το φονικό, είχαν την ψυχραιμία να προσπαθήσουν να καθαρίσουν τα όλα τα ίχνη. 

 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι δυο 18χρονοι συλληφθέντες ομολόγησαν την ενοχή τους για τη στυγερή δολοφονία και έλαβαν προθεσμία έως την Δευτέρα, για να απολογηθούν. 

 

Όπως έγινε γνωστό από τον αστυνομία, οι δράστες κανόνισαν συνάντηση με τα δύο θύματα στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια, προκειμένου τάχα να λύσουν τις οικονομικές διαφορές τους. Στη συνέχεια, οδήγησαν τον 25χρονο και τον 26χρονο σε ερημική τοποθεσία 18 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο συνάντησης, με πρόσχημα ότι ήθελαν να τους δείξουν ένα αυτοκίνητο που ήθελαν να τους πουλήσουν.

 

Τότε, ο δεύτερος δράστης έβγαλε κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε τα θύματα, σκοτώνοντάς τα επί τόπου. Στο σημείο βρέθηκαν επτά κάλυκες από κυνηγετικά φυσίγγια.

Στη συνέχεια, οι δύο 18χρονοι φόρτωσαν τις δύο σορούς στο αγροτικό τους όχημα και τις πέταξαν σε φαράγγι στην αγροτική περιοχή Λίμνα της δυτικής Μάνης.

Μετέπειτα, εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα που είχαν χρησιμοποιήσει τα θύματα σε πάρκινγκ ξενοδοχείου της Καλαμάτας.

 

Το χρονικό

 

Όλα ξεκίνησαν όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 19 Αυγούστου, ο 25χρονος και ο 26χρονος επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μετέβησαν στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκαν με τους δύο 18χρονους δράστες, προκειμένου να συζητήσουν και να διευθετήσουν οικονομική διαφορά που είχε ο ένας από τους 18χρονους με το 26χρονο θύμα.

 

Οι δράστες είχαν πάει στο σημείο με φορτηγό όχημα αγροτικού τύπου, ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο. Στη συνέχεια, ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά, με το πρόσχημα να επιδείξει στα θύματα αυτοκίνητο που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών – Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης.

 

Μετά από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους, ενώ ο δεύτερος 18χρονος τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.

 

Ακολούθως, οι δύο δράστες μετέφεραν με το αγροτικό όχημα τα θύματα, στο σημείο όπου και εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα, ενώ την μοτοσικλέτα τους, η οποία επίσης εντοπίστηκε, την μετέφεραν σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος, ο οποίος είχε την οικονομική διαφορά με το 26χρονο θύμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως προκύπτει είναι το όπλο του εγκλήματος. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατασχέθηκε ακόμα μία κυνηγετική καραμπίνα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε το σημείο της δολοφονίας των δύο νεαρών.

 

Από την αυτοψία στη συγκεκριμένη περιοχή, ανευρέθησαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος, το ρολόι χειρός του 26χρονου θύματος, καθώς και επτά κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου.

 

Βρέθηκε ακόμα το αγροτικό όχημα, με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, από την μακροσκοπική εξερεύνηση του οποίου εντοπίστηκαν ίχνη αίματος.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του δεύτερου 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα:

  • ένα κυνηγετικό όπλο,
  • ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (στιλέτο),
  • δύο μαχαίρια,
  • δύο καπνογόνα,
  • ένα πτυσσόμενο γκλοπ,
  • φυσίγγιο 45 mm ,
  • φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και
  • 6,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, βρέθηκαν δύο (2) τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.

 

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:25 - 21 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.