ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος παράγοντας συνιστά μέγιστο κίνδυνο για το ευρώ βραχυπρόθεσμα;

Οι επενδυτές εξακολουθούν να τοποθετούνται πτωτικά στο ευρώ.

SEBGroupFXStrategy

EUR/USD: Η προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης αποδείχθηκε πιο σύντομη από τις εκτιμήσεις. Η SEB εκτιμά ότι μια ανοδική αντίδραση μπορεί να έρθει από τα 1,3185 με το στόχο να είναι στα 1,3240.

GBP/USD: Η περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε πτωτικά και αποτέλεσε την πέμπτη συνεχόμενα πτωτική εβδομάδα. Η SΕΒ εκτιμά ότι ένα κλείσιμο πάνω από τα 1,6598 θα αυξήσει τις αγοραστικές πιέσεις.

USD/JPY: Το ξεκίνημα της εβδομάδας φέρει υψηλό κίνδυνο διορθωτικής κίνησης. Η SEB θεωρεί ότι τα 103,50 γεν είναι το καταλληλότερο επίπεδο για αγορές.

Barclays: Τα συμπεράσματα από το Jackson Hole θα κυριαρχήσουν στις πρώτες ημέρες της εβδομάδας με τα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία να αναμένεται να δουν χαμηλότερες μετρήσεις, χωρίς όμως να υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα.

Commerzbank: Οι επενδυτές «μετέφρασαν» την ομιλία του Draghi σαν να θεωρούν ότι ένα QE είναι πολύ πιθανό το επόμενο χρονικό διάστημα.

Danske: Τα στοιχεία της CFTC δείχνουν ότι οι οι κερδοσκόποι έχουν τις μεγαλύτερες θέσεις πώλησης στο ευρώ από το Νοέμβριο του 2012. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το ευρώ είναι εξαιρετικά ευάλωτο σε πιθανες θετικές ειδήσεις. Η Danske θεωρεί ότι η ισοτιμία θα κινηθεί προς χαμηλότερα επίπεδα.

Nordea: Μετά την πτώση του γερμανικού δείκτη Ifo, η Nordea εκτιμά ότι οι πιέσεις προς την ΕΚΤ για περισσότερες ενέργειες μεγαλώνουν. Κατά την άποψη της τράπεζας ένα QE δεν είναι πιθανό τους επόμενους μήνες καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Το QE δεν αποτελεί μέρος του βασικού σεναρίου της Nordea.

Commerzbank: Η ισχυρή πεποίθηση ότι η ΕΚΤ οδεύει προς μεγαύτερη χαλάρωση και οι γεωπολιτικές εντάσεις, διατηρούν τις πιέσεις στο EUR/CHF. Με το φράγκο σε ανοδική τροχιά, μεγάλες ελβετικές εταιρίες ξεκίνησαν ήδη να διαμαρτύρονται για τις εξαγωγές τους και τις συνέπειες στα εταιρικά τους αποτελέσματα. Η Commerzbank πιστεύει ότι μια αύξηση του floor από την SNB δεν είναι πιθανή αλλά και κατάλληλη ως επιλογή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.