ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνουν την έκθεσή τους στο USD οι επενδυτικές τράπεζες

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το δολάριο θα δεχθεί πιέσεις το επόμενο χρονικό διάστημα

CreditAgricole: Είναι σημαντικό να μην υπάρχει παράλογη αισιοδοξία στους επενδυτές σχετικά με ένα QE από την ΕΚΤ, καθώς κάτι τέτοιο δεν αναμενεται να συμβεί άμεσα. Όλο αυτό το πλάνο έχει να κάνει σχεδόν αποκλειστικά με τα macro για την Ευρωζώνη και τη Γερμανία.

MorganStanley: Ένας συνδυασμός χαλαρών σχολίων από τη Fed και ισχυρής ανάπτυξης για την αμερικανική οικονομία, έχει σαν αποτέλεσμα η μεταβλητότητα να παραμένει χαμηλή και αυτό ευνοεί τα high-beta νομίσματα όπως το AUD. Η MS βλέπει ως στόχο για το AUD/USD τα 0,9390.

Barclays: Οι αποδόσεις των γερμανικών 2ετων ομολόγων βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το πρώτο τρίμηνο του 2013 ενώ και το spread με τα αντίστοιχα αμερικανικά «άνοιξε». Το EUR/USD δέχεται τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης αλλά δεν θα είναι μόνο αυτό. EUR/GBP, EUR/JPY και EUR/CHF αναμένεται να δεχθούν και νέες πιέσεις.

Commerzbank: Σύμφωνα με το orderbook της τράπεζας, στα τρέχοντα επίπεδα (1,3190-1,3200) υπάρχουν πολλές αγοραστικές εντολές. Σύμφωνα με την ανάλυση της τράπεζας αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την ισοτιμία μέχρι και τα 1,3260. Όσον αφορά το EUR/CHF, αναμένει μεγαλύτερες πιέσεις. Αν τα 1,2064 διασπαστούν τότε οι πωλητές θα στοχεύσουν στα 1,2030 και στα 1,2000 όπου βρίσκεται το floor.

DeutscheBank: Με το που θα περάσει τα 105,00 γεν η ισοτιμία USD/JPY, τα 110,00 γεν θα έρθουν μέσα στους επόμενους 6 μήνες. οι ξένοι επενδυτές συνεχίζουν να αγοράζουν δυναμικά ιαπωνικές μετοχές. Αν η ισοτιμία οδηγηθεί προς τα 110,00 γεν, ο S&P 500 θα ενισχυθεί κατά 5%.

BankofAmericaMerrill: το δολάριο θα χρειαστεί μια ανάσα πριν ξεκινήσει και πάλι το μακρύ ανοδικό του ταξίδι. Ως εκ τούτου, το EUR/USD θα μπορούσε να αντιδράσει μέχρι και τα 1,3445, το GBP/USD μέχρι τα 1,6772 και το USD/JPY μέχρι τα 103,00 γεν.

BNPParibas: Προχώρησε σε κλείσιμο της θέσης short στο EUR/USD με κέρδη 420 pips (+3,08%) αλλά παραμένει απαισιόδοξη για το ευρώ κρατώντας ένα short στο EUR/GBP. Σχετικά με τις θέσεις των επενδυτών, τις θεωρεί σημαντικές αλλά όχι ακραίες.

GoldmanSachs: Παρά τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία, η GS θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα παραμείνει στα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, κατά τη διάρκεια της επερχόμενης  συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου. Η GS εκτιμά ότι η ρητορική του Draghi, για την ώρα, κάνει εκπληκτική δουλειά στη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων.

StandardBank: Το ευρώ και η σουηδική κορώνα είναι τα δυο νομίσματα που αναμένεται να υποτιμηθούν περισσότερο έναντι του δολαρίου. Η τράπεζα έχει ήδη αρκετές θέσεις short σε διάφορα ζεύγη του ευρώ και σήμερα πρόσθεσε κάποια short και στο SEK. Η SB συνιστά Long στο USD/SEK με στόχο τα 7,0740.

BNPParibas: Με το NZD/USD να έχει καταγράψε απώλειες 5,5% από τα υψηλά τουυ Ιουλίου και με τις τοποθετήσεις των επενδυτών να είναι αρνητικές, η τράπεζα εκτιμά μια σταθεροποίηση. Αντιθέτως, όσον αφορά το AUD, πιστεύει ότι θα δεχθεί και νέες ισχυρές πιέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.