ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Παραμένει short σε EUR/USD και EUR/GBP

Σύμφωνα με τη Barclays, είναι πάρα πολύ νωρίς για ένα QE αφού τα δυο ισχυρά όπλα που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα.

Η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και η ομιλία του Mario Draghi, αναμένεται είναι μια «διαλεύκανση» των όσων είπε στο Συμπόσιο του Jackson Hole. Οι αγορές έχουν αυξήσει τις πιθανότητες για ένα QE αλλά στην πραγματικότητα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα «μετρήσουν» πόσες είναι οι πιθανότητες αυτές. Σύμφωνα με τη Barclays, είναι πάρα πολύ νωρίς για ένα QE αφού τα δυο ισχυρά όπλα που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο – TLTRO και αγορές ABS – δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα.
Το αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει σε παύση των πιέσεων στο ευρώ και σε ράλι ανακούφισης για την ισοτιμία, αλλά οποιαδήποτε άνοδος αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία για νέες πωλήσεις.
Η Barclays εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι θέσεις short σε EUR/USD και EUR/GBP αποτελούν τα καλύτερα στοιχήματα για την αδυναμία του ευρώ. Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι της Barclays για το EUR/USD είναι στα 1,3100 και στα 1,3010.
Ποιες είναι οι τοποθετήσεις της Barclays;
Η Barclays παραμένει short στο EUR/USD από τα 1,3280 με στόχο τα 1,2815 και με stop loss στα 1,3438. Παραμένει επίσης short στο EUR/GBP από τα 0,8004 με στόχο τα 0,7755 και stop loss στα 0,8040.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.