ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι περιμένουν οι μεγαλύτερες τράπεζες μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ;

Πως διαμορφώνεται η εικόνα σήμερα

MorganStanley: Η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ενδεχομένως πιέσει την SNB για λήψη νέων μέτρων, ιδιαίτερα μετά την αρνητική εικόνα που εμφανίζει ο πληθωρισμός της χώρας. Η τράπεζα αναμένει το φράγκο να δεχθεί νέες πιέσεις έναντι του δολαρίου και έχει στόχο για την ισοτιμία USD/CHF το 0,9450.

Commerzbank: Η ισοτιμία USD/JPY κατέγραψε υψηλό 6ετίας αλλά η τράπεζα εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου εξαιτίας της αύξησης της διάθεσης για ρίσκο και των άσχημων μακροοικονομικών στοιχείων της Ιαπωνίας που αυξάνουν τις πιθανότητες περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τη BoJ.Η τράπεζα ευνοεί θέσεις long USD/JPY με στόχο 108,20 και stop στο 103,98.

CreditSuisse: Εκτιμά πιθανότερο η SNB να παρέμβει σε περαιτέρω ενδυνάμωση του φράγκου, παρά λόγω της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, εκτός να υπάρξει κίνδυνος αποπληθωρισμού στη χώρα. Εκτιμά επίσης ότι μια απευθείας παρέμβαση στην ισοτιμία θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο απ’ότι μια εφαρμογή αρνητικών επιτοκίων.

DeutscheBank: Οι μετοχές των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης ενδεχομένως σημειώσουν ανάκαμψη μετά την περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

ΒΝΡ: Εκτιμά ότι η ισοτιμία EUR/USD θα εξακολουθήσει να δέχεται πιέσεις από την απόφαση της ΕΚΤ για λήψη νέων μέτρων. Η τράπεζα θεωρεί ότι τα νέα δεδομένα θα στηρίξουν την ανάπτυξη της Ευρωζώνης αλλά εμφανίζεται επιφυλακτική ότι ο πληθωρισμός το επόμενος έτος θα πετύχει το στόχο της ΕΚΤ στο 1,1%

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.