ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως τοποθετούνται οι μεγαλύτερες τράπεζες πριν το δημοψήφισμα της Σκωτίας

Αλλαγή στρατηγικής μετά την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στο 'ΝΑΙ'

BNP: Παρά την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα των θετικών ψήφων για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, η τράπεζα εκτιμά ότι η τελική ψηφοφορία θα διαμορφωθεί κατά της ανεξαρτησίας, δεδομένου του περιθώριου λάθους στις δημοσκοπήσεις. Οι επόμενες ημέρες μέχρι το δημοψήφισμα αναμένεται να είναι ιδαίτερα σημαντικές για τη στερλίνα.

Barclays: Η τράπεζα το προηγούμενο διάστημα είχε ανοίξει θέση short EUR/GBP δεδομένου ότι η οικονομία της Αγγλίας εμφανίζεται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεταξύ των G10 χωρών και η πρόθεση ψήφου για την ανεξαρτησία της Σκωτίας έδινε προβάδισμα στο ‘ΟΧΙ’. Μετά την τελευταία δημοσκόπηση η τράπεζα έκλεισε τη θέση short, παραμένει θετική για την πορεία της οικονομίας και περιμένει να διαμορφωθεί πιο ξεκάθαρη άποψη σχετικά με την έκβαση της ψηφοφορίας.

SocGen: Ενδεχόμενο αποτέλεσμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας θα μπορούσε να υποτιμήσει τη στερλίνα κατά 5%, θα αύξανε το ενδεχόμενο η Αγγλία να αποχωρήσει από την ΕΕ και θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της Σκωτίας.

Barclays: Οι πιέσεις στη στερλίνα έναντι ορισμένων νομισμάτων ενδεχομένως να μην έχουν τελειώσει ακόμη. Η ισοτιμία GBP/JPY κατέγραψε χαμηλό 5 μηνών στο 169,35 με την επόμενη σημαντική αντίσταση να διαμορφώνεται στο 167,75. Το GBP/AUD κινήθηκε βρέθηκε σε χαμηλό 9μηνών στο 1,7215 με την τράπεζα να θέτει στόχο το χαμηλό Νοεμβρίου στο 1,6785 ενώ οι κινήσεις στο EUR/GBP αν καταφέρουν διάσπαση του εύρους  και κινηθούν πάνω από το 0,8040 μπορεί να επεκταθούν προς το 0,8140.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.