ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιρατσιστικό: Με αποκλίσεις και 42 "όχι" πέρασε η ρύθμιση για τους αρνητές γενοκτονιών χριστιανών της Ανατολής

22:21 - 09 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Αντιρατσιστικό: Με αποκλίσεις και 42 "όχι" πέρασε η ρύθμιση για τους αρνητές γενοκτονιών χριστιανών της Ανατολής
Με 54 ψήφους υπέρ έναντι 42 κατά και τρία «παρών» υπερψηφίστηκε στη Βουλή η επίμαχη ρύθμιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που ορίζει ότι πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος θα τιμωρείται πλέον και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις Γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή, (των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών κλπ).

Πιο αναλυτικά, η επί των άρθρων υπερψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ολοκληρώθηκε στο Γ' Θερινό Τμήμα, με ονομαστική ψηφοφορία για τα τρία κυριότερα άρθρα του.

 

Στην ονομαστική ψηφοφορία σημειώθηκαν αποκλίσεις από την επίσημη κομματική γραμμή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με την Ραχήλ Μακρή και τον Παύλο Χαϊκάλη να καταψηφίζουν όλα τα άρθρα, όπως επίσης και από την επίσημη γραμμή της ΔΗΜΑΡ, με τη Μαρία Ρεπούση να καταψηφίζει το επίμαχο δεύτερο άρθρο και να δηλώνει "παρών" στα άλλα δύο.

 

Τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας έχουν αναλυτικά, ως εξής:

 

- Για το πρώτο άρθρο που αφορά τη δημόσια υποκίνηση ρατσιστικής βίας ή μίσους, ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.
Υπέρ ψήφισαν 58 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές), ενώ "παρών" ψήφισαν 31 βουλευτές: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι εκ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ακολούθησαν την κομματική γραμμή (Γ. Δημαράς και Μ. Κόλλια-Τσαρουχά), η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Πολύδωρας και Μ. Ανδρουλάκης. Κατά του άρθρου ψήφισαν δέκα βουλευτές: Οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ρ. Μακρή και Π. Χαϊκάλης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης και Γ. Κουράκος, και οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

 

- Για το δεύτερο άρθρο που αφορά την κακόβουλη άρνηση των γενοκτονιών που έχει υπερψηφίσει η ελληνική Βουλή, ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.
Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 54 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές), κατά τάχθηκαν 42 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, KKE, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, η Μ. Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρ. Αηδόνης, Π. Τατσόπουλος, Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης και Γ. Κουράκος), ενώ "παρών" δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Πολύδωρας, Μ. Ανδρουλάκης και Δ. Ψαριανός.

 

- Το τρίτο άρθρο αφορά τη δίωξη των δραστών των παραπάνω αξιόποινων πράξεων, ακόμα και αν τα διαδικτυακά μέσα που χρησιμοποιούν βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Ονομαστική ψηφοφορία γι' αυτό είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.
Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 60 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ανεξάρτητοι βουλευτές), 29 ψήφισαν "παρών" (οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Μ. Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Πολύδωρας και Μ. Ανδρουλάκης), ενώ κατά του άρθρου τάχθηκαν δέκα βουλευτές (Χρυσή Αυγή, KKE, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ρ. Μακρή και Π. Χαϊκάλης, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης και Γ. Κουράκος).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.