ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερδίζει και πάλι έδαφος το «Όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας

10:43 - 12 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Κερδίζει και πάλι έδαφος το «Όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας
Μία ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από το Yougov, δίνει προβάδισμα του «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας, μία μόλις εβδομάδα προτού ανοίξουν οι κάλπες.

Οι υποστηρικτές της διατήρησης της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανακτήσει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των οπαδών της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov μόλις μία εβδομάδα πριν από το καθοριστικό δημοψήφισμα για το μέλλον της Σκωτίας.

Η έρευνα του YouGov για λογαριασμό των εφημερίδων The Times και Sun φέρνει τους υποστηρικτές της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο να κατέχουν ποσοστό 52% και είναι μπροστά από το ποσοστό των οπαδών της ανεξαρτησίας που καταλαμβάνουν το 48% των προτιμήσεων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα επιμέρους ευρήματα. Για πρώτη φορά σε έρευνα το «ναι» προηγείται σε μία μόνο ηλιακή ομάδα, αυτή μεταξύ 25-39 ετών.

Επιπλέον, παρουσιάζεται μια κάμψη στον βαθμό εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Άλεξ Σάλμοντ, του πρώτου υπουργού της Σκωτίας και ηγέτη του SNP. O Σάλμοντ συγκεντρώνει ποσοστό 38% (από 42%), ενώ ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν βλέπει τα ποσοστά του να αυξάνονται στο 35%. Ο Μπράουν, ο τελευταίος πρωθυπουργός των Εργατικών, παρενέβη ενεργά στην υπόθεση του δημοψηφίσματος πριν από λίγες μέρες.

Αυξημένο στο 45% (από 37%) είναι και το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά την ανεξαρτησία. Στον αντίποδα, το 21% (από 23%) εκτιμά ότι θα γίνει πλουσιότερο σε μια ανεξάρτητη Σκωτία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.