ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκαριστική εκτίμηση για τα επιτόκια του δολαρίου τους επόμενους μήνες

Τι σημαίνει για το δολάριο μια πιθανή επιθετική στάση της Fed τους επόμενους μήνες;

CommerzbankCorporates &Markets

Βασικά μέταλλα: Μετά από μια πολύ σύντομη «ανάσα» χθες το πρωί, τα βασικά μέταλλα συνέχισαν την πτωτική τους κίνηση και έκλεισαν σε χααμηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης των βασικών μετάλλων στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων LME, βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμιση μηνών. Τα στοιχεία από την Κίνα αφήνουν μια αισιόδοξη εικόνα για μια αντίδραση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα από τη Δευτέρα.

Χρυσός: Ο χρυσός πέρασε κάτω από την κρίσιμη στήριξη στα $1.240 και πλέον βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών. Η συμπεριφορά του χρυσού δείχνει ότι οι επενδυτές προεξοφλούν μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, ταχύτερα από τις εκτιμήσεις, γεγονός που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το δολάριο. Το ETF του χρυσού (GLD) είχε νέες εισροές-ρεκόρ χθες.

Πετρέλαιο: Αν και το πετρέλαιο κατάφερε να αντιστρέψει τις χθεσινές του απώλειες, είναι αρκετά νωρίς να μιλήσουμε για μια πιθανή αντιστροφή της τάσης. Οι νέες πτωτικά αναθεωρημένες προβλέψεις από τους Οργανισμούς: EIA, OPEC και ΙΕΑ αποτέλεσαν την αφορμή για ισχυρές πιέσεις. Για τον επόμενο χρόνο αναμένεται αύξηση της παραγωγής μόλις κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Αμερικανικά δεκαετή: Τα Fed Funds Futures προεξοφλούν μια αύξηση του βασικού επιτοκίου του δολαρίου στο 0,75% μέχρι το τέλος του 2015. Μια τέτοια αύξηση έχει μόνο τη μισή δυναμική από τις αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Αν παρόλα αυτά η πρόβλεψη αυτή επιτευχθεί, οι αποδόσεις των αμερικανικών δεκαετών θα βρεθούν στο 3,50% στο τέλος του 2015. Η Commerzbank εκτιμά αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 2,00% τους επόμενους 12 μήνες.

Societe Generale Cross Asset Research

EUR/USD: Παραμένει απαισιόδοξη για τη συνέχεια και αναρωτιέται σχετικά με τον επόμενο καταλύτη της πτώσης της ισοτιμίας. Θα είναι οι αμερικανικές λιανικές πωλήσεις ή οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία; Πιθανή μια κίνηση προς τα 1,2750.

USD/JPY: Αν και η ισοτιμία εξακολουθεί να κινείται έντονα ανοδικά, η αποτυχία της να περάσει πάνω από τα 107,50 γεν θα μπορούσε να έχει βραχυπρόθεσμες συνέπειες.

BarclaysCapital: Τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών αναμένεται να συνεχίσουν να υποτιμώνται έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η νομισματική σύσφιξη από τη Fed, είναι πολύ κοντά. Όσον αφορά τις εκτιμήσεις της Barclays για το EUR/USD, ο νέος στόχος για τους επόμενους 12 μήνες είναι στα 1,1000 από 1,2500.

Νομισματική πολιτική

Η σημερινή ομιλία του επικεφαλής της BoJ, Kuroda, είχε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία:

- Δεν είναι ακόμα ώρα να αναθεωρήσουμε περισσότερο τη νομισματική χαλάρωση.

- Δεν αναμένει ότι το γεν θα συνεχίσει να πέφτει με αυτό το ρυθμό.

- Η BoJ είναι έτοιμη για νέα χαλάρωση αν απειληθεί ο στόχος της αύξησης του πληθωρισμού.

- Η Ιαπωνία έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στο να προσεγγίσει το στόχο της για τον πληθωρισμό.

*Παρά τις δηλώσεις τουKuroda, οι επενδυτές αναμένουν ότι ηBoJ θα αυξήσει τη στήριξη προς την οικονομία, από τον Οκτώβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.