ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5η σύνοδος κορυφής G-20Y - Αποστολή του Reporter: «Λάθος η απόσχιση της Σκωτίας» για τη WEIR Group International

00:01 - 15 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
5η σύνοδος κορυφής G-20Y - Αποστολή του Reporter: «Λάθος η απόσχιση της Σκωτίας» για τη WEIR Group International
Τι απαντά ο CEO της The Weir Group International, Keith Cohrane σχετικά με το δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Λίγες μέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Σκωτία ο κεντρικός ομιλητής κατά την τελετή έναρξης στις 11/9 του G 20 Y στο Montreux της Ελβετίας, ο Σκωτζέζος Keith Cohrane, CEO της The Weir Group International, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Βρετανίας στην παραγωγή μηχανολογικού εξοπλισμού, (με 4 δισεκ κέρδη το 2013 που μετέχει στον FTSE 100) με ξεκάθαρο τρόπο τάχθηκε κατά της απόσχισης της Σκωτίας. «370 χρόνια ζούμε μαζί. Είναι λάθος στρατηγική να πάμε σε μικρότερες κρατικές ενότητες τώρα. Το θέμα είναι να συνενώνουμε δυνάμεις» τόνισε μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση κατά την έναρξη του G- 20 Y. «Ελπίζω να υπερισχύσει η λογική κι όχι η καρδιά» συμπλήρωσε αναφερόμενος στο έντονα φορτισμένο προεκλογικό κλίμα.


Σε συνομιλία μάλιστα με το Reporter, ο κ. Cohrane σημείωσε ότι η αναμέτρηση είναι αμφίρροπη αλλά τόνισε ότι ευελπιστεί πως τελικά θα επικρατήσει το “NAI”. Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι οι συνέπειες από πιθανή απόσχιση θα είναι δυσμενείς τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και συνολικά για την Ευρώπη και τη Μεγάλη Βρετανία καθώς ένας διαχωρισμός της Σκωτίας από τον Βρετανικό κορμό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για άλλες σεπαρατιστικές κινήσεις στην Ε.Ε. αλλά και στην άνοδο των δυνάμεων του λαϊκισμού. Τέλος υπογράμμισε ότι θα περιπλέξει τα οικονομικά δεδομένα στα Βρετανικά νησιά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για 3 μέρες στο πλαίσιο της G-20Y Συνόδου Κορυφής νέα κορυφαία στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου έθεσαν επί τάπητος στο πλαίσιο 10 θεματικών επιτροπών τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια οικονομία.


Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής G-20Y είναι φερέλπιδα στελέχη (30-50 ετών), στο λεγόμενο c-επίπεδο από κορυφαίες εθνικές και διεθνείς εταιρείες ή άτομα σε ηγετικές θέσεις με κυβερνητικούς ή δημόσιους οργανισμούς. Οι σύνοδοι κορυφής G-20Y επικουρούν μόνο για τις προσπάθειες των ηγετών της G20 «να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις, αλλά και να χρησιμεύσουν ως μια μοναδική ευκαιρία για τα νέα στελέχη των επιχειρήσεων να συγκεντρωθούν σε ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών», όπως σημειώνει η επικεφαλής του G20Y Ksenia Khoruzhnikova.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.