ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεμελιώδεις οι παράγοντες της πτώσης του AUD

Η μεγάλη εξάρτηση της Αυστραλίας από την Κίνα δημιουργεί τριγμούς στο νόμισμα

Societe Generale Cross Asset Research

USD/JPY: Η ισοτιμία USD/JPY ολοκλήρωσε έναν αντίστροφου σχηματισμό ‘κεφαλής και ώμων’ και διέσπασε ανοδικά τη γραμμή αντίστασης. Η τράπεζα εκτιμά ότι η ισοτιμία θα κινηθεί ανοδικά με επόμενους στόχους τα 107,80 και 108,00.

AUD/USD: Η ισοτιμία AUD/USD ολοκλήρωσε τον σχηματισμό ‘κεφαλής και ώμων’ και η τράπεζα εκτιμά ότι θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα με στόχο μια δοκιμασία του 0,8950 και μεσοπρόθεσμα το 0,8850. Αντίσταση εντοπίζει στο 0,9090/0,9105.

EUR/GBP: Η ισοτιμία EUR/GBP αναμένεται να εξακολουθήσει να δέχεται πιέσεις προς τα χαμηλά του 2012 στο 0,7754/0,7700 όπου και η τράπεζα ετιμά ότι θα υπάρξει μια διόρθωση. Βραχυπρόθεσμη στήριξη εντοπίζει στο 0,7930/17.

USD/CAD: Η ισοτιμία USD/CAD επιβεβαίωσε τον αντίστροφο σχηματισμό ‘κεφαλής και ώμων’ και βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι, με την τράπεζα να διαμορφώνει στόχους στα 1,1125 και 1,1195.

RBS: Σημερινή έκθεση της τράπεζας μειώνει την εκτίμηση για την ανάπτυξη στην Κίνα, στο 7,1% από 7,2% . Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τη μείωση της ζήτησης για σιδηρομετάλλευμα και ως εκ τούτου το AUD θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις. Ήδη η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος έχει υποστεί απώλειες 40% με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και το αυστραλιανό νόμισμα. Κάθε αδύναμο macro για την κινεζική οικονομία θα έχει αντίκτυπο στο AUD καταλήγει η RBS.

Barclays: Το ευρώ είναι πιθανό να παραμείνει υπό πίεση καθώς την Πέμπτη η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην πρώτη πράξη του TLTRO. Οι αναλυτές της Barclays θεωρούν ότι η ΕΚΤ θα διοχετεύσει €114 δισ. σε ρευστότητα. Όσο οι παρεμβάσεις και η ρευστότητα θα αυξάνονται, τόσο πιο αρνητικές θα είναι οι συνέπειες για το ευρώ. Αν και υπάρχει κίνδυνος για μια μη ικανοποιητική κίνηση, τα όποια κέρδη για το ευρώ θα είναι βραχυπρόθεσμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.