ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιγάντια επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην Ε.Ε. από τη Europol

12:05 - 25 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Γιγάντια επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην Ε.Ε. από τη Europol
Εγκληματικές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και οι πιο σοβαρές, αποδιοργανώθηκαν με περισσότερες από 1.000 συλλήψεις ανά την Ευρώπη, σε μία τεράστια εκστρατεία κατά του οργανωμένου εγκλήματος από την Europol. Συλλήψεις κι επί ελληνικού εδάφους.

Περισσότερες από 1.000 συλλήψεις πραγματοποίησε η ευρωπαϊκή αστυνομία Europol, μέσα στο Σεπτέμβριο, μετά από έρευνες που διήρκεσαν εννιά μέρες και έχρισαν την «Επιχείρηση Αρχιμήδης» -όπως ονομάστηκε- την μεγαλύτερη μεμονωμένη επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος που έχουμε δει στην Ευρώπη.

Η επιχείρηση έθεσε στο στόχαστρό της εγκλήματα, όπως η εμπορία ναρκωτικών, η παράνομη διακίνηση μεταναστών, οι φορολογικές απάτες, οι πλαστογραφίες αλλά και οι κλοπές, συντονίζοντας πάνω από 20.000 εκπροσώπους των δυνάμεων της τάξης στις 28 χώρες της ΕΕ, καθώς και σε Νορβηγία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ελβετία, Σερβία και Κολομβία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Europol, Ρομπ Ουέινραϊτ, συνελήφθησαν 1.027 άνθρωποι σε όλες τις χώρες της ΕΕ και διασώθηκαν 30 παιδιά από τη Ρουμανία από κύκλωμα trafficking. Κατασχέθηκαν επίσης μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών: περίπου 600 κιλά κοκαΐνης, 200 κιλά ηρωίνης και 1.300 κιλά κάνναβης.

Συλλήψεις και στην Ελλάδα

Οι έλεγχοι, που πραγματοποίηθηκαν στην Ελλάδα, επικεντρώθηκαν κυρίως στα διεθνή αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα έγιναν 337 έλεγχοι για παράνομη είσοδο και έξοδο μεταναστών, 11 συλλήψεις και κατασχέθηκαν 111 ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στην Αθήνα εξετάστηκαν κυρίως άτομα που ταξίδευαν από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής σε 132 έρευνες. Οι συλλήψεις εδώ αφορούσαν κατοχή 1 κιλού και 376 γραμμαρίων κάνναβης ενώ βρέθηκαν και άλλα ναρκωτικά όπως LSD και ηρωίνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 25 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.