ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμώνει η τάση του δολαρίου

08:56 - 29 Σεπ 2014 | Τεχνική Ανάλυση

Οι εισροές στο αμερικανικό νόμισμα εντείνονται από παντού. Μετοχές, real estate, εξαγορές στηρίζουν τη ζήτηση για δολάρια.

Το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας βρήκε το δολάριο σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα και τη Wall Street να ολοκληρώνει με ράλι. Η εξαιρετικά έντονη ανοδική κίνηση του δολαρίου δεν επιτρέπει στους πωλητές να πάρουν το πάνω χέρι. Οι εισροές στο αμερικανικό νόμισμα εντείνονται από παντού. Από τους επενδυτές στο χρηματιστήριο, από τους επενδυτές στο real estate και από τους επενδυτές που αναζητούν στόχους για εξαγορές εντός της Αμερικής.
Παρόλα αυτά, η άνοδος του δολαρίου μπορεί να επιφέρει συνέπειες στην αμερικανική αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Παραδοσιακά, η ισχυρή άνοδος του αμερικανικού νομίσματοςεπιχειρούσε να κρύψει τα προβλήματα των ΗΠΑ (γεωπολιτικά) και συχνά οδηγούσε σε κρίση.
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, από τον Ιούλιο και μετά, το δολάριο σημειώνει μεγαλύτερα κέρδη από τον S&P 500 και αυτό έχει οδηγήσει σε ένα «σπάσιμο» της θετικής συσχέτισης μεταξύ αυτών των δυο. Αν η δυναμική του δολαρίου συνεχιστεί χωρίς καμία απολύτως διόρθωση (δεν αναμένεται) ο S&P 500 θα κινηθεί χαμηλότερα.

29-09-14 spxdollar

Από την άλλη, η τελευταία πτώση του S&P 500 δείχνει να μην έχει την ίδια δυναμική με την προηγούμενη αφού ήδη ένας σημαντικός δείκτης έχει βρεθεί σε επίπεδα από τα οποία οι αγοραστές αναμένεται να επιστρέψουν. Αυτό σημαίνει ότι μια κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα θα πρέπει να ενεργοποιήσει τους αγοραστές και να οδηγήσουν τον S&P 500 και πάλι πάνω από τις 2.000 μονάδες. Για σήμερα φαίνεται ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια νέα δοκιμασία των χαμηλών της Παρασκευής.

29-09-14 adline

*Αναλύσεις όπως και η παρούσα αποστέλλονται καθημερινά στα μέλη του Forexreport.gr. Αν δεν είστε μέλος, εγγραφείτε εδώ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.