ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρήκε αντίσταση το δολάριο;

Επιθετική προσπάθεια αντιστροφής από το δολάριο

RBS

USD/JPY:Η διαφορετική νομισματική πολιτική μεταξύ Fed και BoJ αλλά και οι διαφορές στα επιτόκια, θα παραμείνουν υποστηρικτικά για το USD/JPY. Επιπλέον, το GPIF αναμένεται να συνεχίσει να ρευστοποιεί θέσεις στο γεν, διατηρώντας τις πιέσεις. Η RBS παραμένει long στο USD/JPY.

AUD/CAD: Η RBA έχει επιλέξει ένα πιο χαλαρό τόνο δηλώσεων και αναμένεται να υπάρξουν κινήσεις που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα. Η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος, θα συνεχίσει να είναι αρνητική για το AUD όπως και ένα πιθανό αρνητικό PMI για την Κίνα. Η RBS παραμένει short στο AUD/CAD.

EUR/USD: Η απόκλιση της νομισματικής πολιτικής είναι το βασικό story για την ισοτιμία. Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed, σημαίνει ότι πλέον το δολάριο δεν είναι funding currency και η άνοδος έχει ακόμα δρόμο. Το EUR/USD βρίσκεται σε επίπδα από τα οποία κανονικά θα έπρεπε να εμφανιστούν αγοραστές. Φαίνεται όμως ότι οι αγοραστές έχουν αναθεωρήσει σχετικά με το τι θεωρούν δίκαια αποτίμηση για το ευρώ. Ο Draghi την Πέμπτη θα αποφύγει να μιλήσει για οτιδήποτε θα μπορούσε να βάλει ένα φρένο στην πτώση του EUR/USD. Η RBS, παραμένει short στο EUR/USD.

Barclays Capital

USD/JPY: Η ισοτιμία έχει διασπάσει σημαντική μακροπρόθεσμη αντίσταση και κινείται προς τα υψηλά του 2008 στα 110,70 γεν. Ο μηνιαίος RSI βρίσκεται σε επίπεδα κορύφωσης και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για αποτυχία διάσπασης.

AUD/USD: Η ισοτιμία έχει εκπληρώσει όλους τους στόχους που είχαν διαμορφωθεί από το σχηματισμό κεφαλής-ώμων και μια νέα δοκιμασία των 0,8670 και 0,8500 θα μπορούσε να υπάρξει. Σημαντική στήριξη πλησιάζουν οι μηνιαίοι τεχνικοί δείκτες. Τα 0,8800 είναι σημαντική αντίσταση για σήμερα.

Barclays και Deutsche Bank για EUR/USD

Στα 1,1000 ο στόχος της Barclays για το 2015 και στα 1,2500 της Deutsche Bank για το 2014. Η DB εκτιμά ενεργοποίηση του QE τους επόμενους έξι μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.