ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλόκο στη Μεσογείων από τους Ρομά του καταυλισμού Νομισματοκοπείου

07:59 - 30 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Μπλόκο στη Μεσογείων από τους Ρομά του καταυλισμού Νομισματοκοπείου
Στο πόδι ο καταυλισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο επί της Μεσογείων διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση κατεδάφισης του καταυλισμού και τη μεταφορά τους στα Μέγαρα.

Οι διαμαρτυρόμενοι από χθες βράδυ άναψαν φωτιές σε λάστιχα και σήμερα Τρίτη απέκλεισαν τμήμα του κατερχόμενου ρεύματος της λεωφόρου Μεσογείων. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο είναι προβληματική.

Ο καταυλισμός των Ρομά στο Χαλάνδρι υπάρχει εδώ και αρκετές δεκαετίες αλλά η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αποφάσισε την κατεδάφιση του καταυλισμού και μεταφορά των κατοίκων στο όρος Πατέρα, στα Μέγαρα.

Εντωμεταξύ ο δήμαρχος Χαλανδρίου με έγγραφό του στη ΓΓΑΔΑ έχει υπογραμμίσει ότι ο προβλεπόμενος χώρος για τη μετεγκατάσταση των Ρομά «είναι παντελώς ακατάλληλος και ανέτοιμος για να υποδεχτεί τις οικογένειες των Ρομά Χαλανδρίου στα μέλη των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι». Η τοποθεσία βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, δεν υπάρχουν σχολεία και άλλες βασικές υποδομές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.