ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημόσιο δίκαιο & Διοικητική Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων

21:05 - 01 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Δημόσιο δίκαιο & Διοικητική Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων
Νέο κύκλο σεμιναρίων για το δημόσιο δίκαιο και συνέδριο με θέμα τη Διοικητική Δικαιοσύνη ετοιμάζει η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει και αυτή την χρονιά σε συνεργασία με τον ΔΣΑ, Επιστημονικές Εκδηλώσεις - Σεμινάρια Δημοσίου Δικαίου με τίτλο «Διάλογοι Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου», που θα λαμβάνουν χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) συγκεκριμένες Τετάρτες απόγευμα 6-8 μ.μ. για την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2014. Οι επιστημονικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις Τετάρτες 8, 15, 29 Οκτωβρίου και 5,12,19 Νοεμβρίου 2014.
Επίσης, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στον ΔΣΑ το επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) με τίτλο «Διοικητική Δικαιοσύνη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- NOEMΒΡΙΟΥ 2014

  • Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, 18:00 - 20:00:

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, Δικηγόρος: «Η επίδραση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οριοθέτηση του δικαστικού ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων».
- Βασίλειος Κονδύλης, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, Δικηγόρος: «Ο διάλογος των εθνικών και των ευρωπαίων δικαστών»
- Θεοδώρα Παπαδημητρίου, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστημίου Σορβόννης, Δικηγόρος: «Γαλλικό συνταγματικό συμβούλιο και ΔΕΕ: η προοδευτική ρύθμιση των όρων του δικαστικού διαλόγου»
Συντονιστής: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

  • Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2013, 18:00 - 20:00:

- Σταύρος Τσακυράκης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, Δικηγόρος: «Η ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος»

- Απόστολος Βλαχογιάννης, Δ.Ν. Πανεπιστημίου Paris II Panthéon-Assas: «Αναζητώντας τη δημοκρατία των αντιβάρων: από την παραδοσιακή σε μία σύγχρονη προσέγγιση της έννοιας των checks and balances»
Συντονιστής: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

  • Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2013, 18:00 - 20:00:

- Σταυρούλα Κτιστάκη, Πάρεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου: «Τα κοινωνικά δικαιώματα στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη»
- Μιχάλης Ιωαννίδης, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Max Planck Συγκριτικού Δημοσίου και Διεθνούς Δικαίου, Χαϊδελβέργη, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης, Δικηγόρος: «Το κράτος δικαίου στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη: κρίση και προοπτικές»
Συντονίστρια: Μαρία-Ηλιάνα Πραβίτα, Λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

  • Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2013, 18:00 - 20:00: Επίκαιρα Ζητήματα Φορολογικού Δικαίου

- Πέτρος Γ. Πανταζόπουλος, Διδάκτωρ Φορολογικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρoς: «Εναλλακτικός προσδιορισμός της φορολογητέας ύλης: Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου – Μεθοδολογία και ζητήματα από την εφαρμογή τους»
- Θεοδώρα Σκαφιδά, LL.M. Φορολογικού Δικαίου Πανεπιστημίου του Münster, MRF Πανεπιστημίου του Münster, Δικηγόρος Αθηνών: «Ο φορολογικός έλεγχος των διασυνοριακών επιχειρήσεων»
- Ευστάθιος Μπακάλης, D.E.A. Φορολογικού Δικαίου Πανεπιστημίου της Σορβόνης, Μ.Δ.Ε. Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, Μ.Δ.Ε. Φορολογικού Δικαίου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος Αθηνών: «Φορολογικοί έλεγχοι αποσταλέντων εμβασμάτων στο εξωτερικό».
Συντονιστής: Απόστολος Παπακωσταντίνου, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

  • Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2013, 18:00 - 20:00:

- Λίνα Παπαδοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Δικηγόρος: «Να ενισχυθούν οι «αμεσοδημοκρατικοί θεσμοί» στο Σύνταγμα;»
- Μιχάλης Τσαπόγας, Δ.Ν (Μόναχο): «Σταθερότητα και ιδιοτέλεια στο εκλογικό σύστημα»
Συντονιστής: Δημήτρης Μπελαντής, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ)

  • Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, 18:00 - 20:00: Επίκαιρα Ζητήματα Δημοσίου Δικαίου της Υγείας

- Ισμήνη Κριάρη-Κατράνη, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών
- Ειρήνη Κυριακάκη, Δ.Ν. (Φράιμπουργκ), Δικηγόρος, Ειδική Επιστήμονας Συνηγόρου του Πολίτη
Συντονίστρια: Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου-Πεχλιβανίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος

 

Το επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης με θέμα «Διοικητική Δικαιοσύνη» θα λάβει χώρα στον ΔΣΑ Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 4-8μμ και Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου (1-3 μμ και 4-8 μμ) και το τελικό πρόγραμμά του θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.
Εντός του έτους αναμένεται η δημοσίευση των πρακτικών του Συνεδρίου «Συνταγματική Αναθεώρηση» που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τον Φεβρουάριο, και σε ebook, των ομιλιών του 1ου Συνεδρίου της Ένωσης που έλαβε χώρα τον Απρίλιο.
Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) ετοιμάζει ηλεκτρονικό νομικό blog (www.sintagmatikodikaio.gr) και ηλεκτρονικό νομικό περιοδικό (publiclawjournal.com).

Επίσης εγκαινιάζουμε τον «Κύκλο των Συνταγματολόγων» με φακέλους επίκαιρων θεματικών προς επιστημονική επεξεργασία από τα μέλη της Ένωσης Δημοσιολόγων με στόχο την ηλεκτρονική δημοσίευσή τους με την μορφή του θεματικού φακέλου με πολλές συμβολές στην ιστοσελίδα/νομικό blog της Ένωσης. Οι δύο πρώτοι φάκελοι είναι:

  1. «Αξιολόγηση στο Δημόσιο. Συνταγματικά Ζητήματα» και
  2. «ΕΝΦΙΑ. Συνταγματικά ζητήματα».

Οι συμβολές των μελών δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 2000 λέξεις ούτε να είναι μικρότερες από 700 λέξεις. Προσκαλούνται όσα μέλη της ΕΕΔ ενδιαφέρονται να αρθρογραφήσουν στα άνω 2 θέματα, να στείλουν την συμβολή τους στο [email protected] από 8 Οκτωβρίου 2014 μέχρι 10 Νοεμβρίου 2014. Τα άρθρα θα συλλεγούν και θα δημοσιευτούν ηλεκτρονικά.

 

Ο στόχος της ΕΕΔ είναι να γίνει η επιστημονική ένωση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Συνταγματολόγοι, Διοικητικολόγοι, Ευρωπαϊκολόγοι και Διοικητικοί Επιστήμονες και θα αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του Δημοσίου Δικαίου. Συνεπώς, η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων που ήδη αριθμεί 230 εγγεγραμμένα μέλη είναι πάντα ανοικτή σε νέα μέλη. Υπενθυμίζεται ότι ως προϋπόθεση για την εγγραφή στην Ένωση Δημοσιολόγων τίθεται η κατοχή μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δημόσιο Δίκαιο (Ευρωπαϊκό Δίκαιο/Διοικητική Επιστήμη) ή η ιδιότητα του Διοικητικού Δικαστή, του Νομικού Συμβούλου του Κράτους και του Μέλους/Ειδικού Επιστήμονα Ανεξαρτήτων Αρχών.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:45 - 01 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.