ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομάδα Μαζιώτη: Στόχοι Μαρινάκης, Φέσσας, Βενιάμης και ΝΔ

19:57 - 02 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Ομάδα Μαζιώτη: Στόχοι Μαρινάκης, Φέσσας, Βενιάμης και ΝΔ
Μεταξύ των στόχων των τρομοκρατών οι επιχειρηματίες Ευάγγελος Μαρινάκης, Θεόδωρος Φέσσας και Θεόδωρος Βενιάμης.

Κάποιοι προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα χτυπήματα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, κατά την παρουσίαση από την ΕΛ.ΑΣ. των ευρημάτων της Αντιτρομοκρατικής, μετά τη σύλληψη νεαρού σε γκαράζ στον Βύρωνα.

Μεταξύ άλλων, στην κατοχή του βρέθηκε μπλοκ με σημειώσεις στις οποίες περιλαμβάνονταν ονόματα γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και αναφορές στη ΝΔ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη ενός ατόμου στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν σχέδια για τις δραστηριότητες του Ευ. Μαρινάκη και του Θ. Φέσσα καθώς και της γυναίκας του Μαρίας Τσελέντη, τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών πρόεδρος της οποίας είναι ο Θ. Βενιάμης, αναφορές στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και αποκόμματα εφημερίδων από συγκεκριμένα γεγονότα. Επιπλέον, στις σημειώσεις υπάρχουν αναφορές στις εταιρείες Capital, Infoquest και Siemens.

 

Κάνοντας τις ανακοινώσεις, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εκτίμησε ότι βάσει των σημειώσεων και των στοιχείων που βρέθηκαν πάνω στον συλληφθέντα, ετοιμαζόταν χτύπημα γύρω στις 4 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, στο μπλοκ που είχε πάνω του ο συλληφθείς, υπάρχουν σημειωμένες οι ημερομηνίες 1/10, 2/10, 3/10 με την ένδειξη πρόβα τζενεράλε και 4/10 με αναφορά σε χτύπημα και χρονομέτρηση της διαδρομής από την αρχή της Λ. Αμφιθέας έως το γκαράζ.

 

Για τον συλληφθέντα ανέφερε ότι δεν συνεργάζεται με τις Αρχές, ενώ έκανε γνωστό πως συνέχισει να τηρεί αυτή τη στάση, αφού προηγηθεί σχετική εισαγγελική εντολή, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

 

Σε ό,τι αφορά το γκαράζ το Βύρωνα, στο οποίο οι αρχές οδηγήθηκαν στο πλαίσιο ερευνών για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα και εντοπισμού της Πόλα Ρούπα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι το μισθωτήριο έφερε δακτυλικά αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε η σχάρα του αυτοκινήτου που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας και τα μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη στήριξή της.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:00 - 03 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.