ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τραγωδία στην Εγνατία και η σημασία της οδικής ασφάλειας

23:54 - 05 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Η τραγωδία στην Εγνατία και η σημασία της οδικής ασφάλειας
Tραγωδία λόγω κακής συντήρησης νταλίκας, έργων και ασυνειδησίας στο σημαντικότερο δίκτυο οδικής μεταφοράς της χώρας. Στους 5 οι νεκροί και στους 30 οι τραυματίες. Το δυστύχημα αναδεικνύει την αξία της ασφάλειας μεταφορών ειδικά σε τόσο μεγάλα και σπουδαία δίκτυα οδικής μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων στα Βαλκανια. Υπενθυμίζεται ότι στη ζώνη επηρεασμού της Εγνατίας εξυπηρετούνται οι ανάγκες σε δεκάδες λιμάνια και αεροδρόμια. Εκατομμύρια τόνοι εμπορευμάτων και εκατομμύρια επιβάτες διακινούνται κάνοντας χρήση της Εγνατίας.

Στην Κυριακάτικη τραγωδία ο 39χρονος οδηγός επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα το οποίο παρατήρησε στα τελευταία 20 και πλέον χιλιόμετρα αδυνατώντας να ελέγξει το όχημα. Ασφαλώς, η διερεύνηση είναι θέμα των αρχών αλλά δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει ότι με βάση του κανόνες ασφαλείας στο συγκεκριμένο  αυτοκινητόδρομο θα μπορούσε να ανάψει τα alarm φώτα και να ειδοποιήσει τηλεφωνικά την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ. 

 

Στην αστυνομία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Τόσο ο 39χρονος οδηγός που κατηγορείται για ανθρωποκτονίας από αμέλεια, όσο και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρίας κρατούνται στην αστυνομία και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Βέροιας για να απολογηθούν. Ο 42χρονος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Η τραγωδία συνέβη στις 10:20 το πρωί στο ύψος του χωριού Μέση όταν η νταλίκα με πινακίδες Ρουμανίας, έπεσε πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων στο σημείο. Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν 35 οχήματα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα αυτοκίνητα.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 53 ετών, έναν άνδρα 42 ετών και έναν ακόμη άνδρα, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Αργά το απόγευμα, κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια εγχείρησης, ακόμη ένας άνδρας που ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν, τόσο με ασθενοφόρα όσο και με ιδιωτικά οχήματα, περίπου 30 τραυματίες. Από αυτούς οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση και πρόκειται για μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών και 1,5 ετών.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:56 - 05 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.