ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρό εύρος διακύμανσης και μικρή διόρθωση για το δολάριο

Προσπάθεια να «χωνέψουν» τα νέα χαμηλότερα επίπεδα κάνουν οι βασικές ισοτιμίες

Societe Generale Cross Asset Research

EUR/USD: Το ευρώ έχει δεχθεί πολύ ισχυρές πιέσεις έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας 8% από την αρχή της χρονιάς. Η διαφορετική νομισματική πολιτική των δυο κεντρικών τραπεζών, όπως αποτυπώνεται και στη διεύρυνση του επιτοκιακού spread μεταξύ των δυο χωρών, έχει αρνητικές συνέπειες στην ισοτιμία.

AUD/USD: Η ισοτιμία παραμένει στα χαμηλά του Ιανουαρίου και προσεγγίζει τα πολύ κρίσιμα μακροπρόθεσμα επίπεδα στα 0,8670. Ο μηνιαίος RSI δοκιμάζει στήριξη και αυτό αποτελεί μια ένδειξη σταθεροποίησης. Μόνο μια διάσπαση κάτω από τα 0,8670 θα ανοίξει το δρόμο για μια βαθιά διόρθωση. Ενδο-ημερήσια αντίσταση εντοπίζεται στα 0,8780.

USD/JPY: Ο στόχος για την ισοτιμία είναι τα υψηλά του 2008 στα 110,70 γεν. Ο μηνιαίος RSI βρίσκεται σε μια περιοχή όπου μια πτωτική κίνηση είναι πιθανή.

USD/CAD: Η ισοτιμία έχει επιβεβαιώσει ένα σχηματισμό αντίστροφης κεφαλής-ώμων ενώ βρίσκεται πάνω και από πολύ σημαντική μακροπρόθεσμη αντίσταση. Ανοδικοί στόχοι παραμένουν στα 1,1283 και στα 1,1360.

CreditSuisse: Ανεβάζει την τιμή εισόδου για νέου short στο AUD/USD στα 0,8834 από 0,8804.

BNP: Εκτιμά ότι τα θετικά στοιχεία για την οικονομία του Καναδά, αν επαληθευτούν στις προσεχείς ανακοινώσεις, θα προσφέρουν στήριξη στο CAD.

Commerzbank: Θεωρεί ότι η Fitch θα αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας την Παρασκευή.

Danske: Η επιτυχής έξοδος της Πορτογαλίας από το πακέτο στήριξης του IMF στις αγορές, αναμένεται να οδηγήσει σε αναθεώρηση από τη Fitch, αναβαθμίζοντας τη χώρα σε ‘investment grade’ .

Barclays: Δεν παρατηρούνται σημάδια αντιστροφής στο δολάριο και εκτιμά ότι η ισοτιμία EUR/USD θα κινηθεί προς τα επίπεδα του 1,2460, το GBP/USD προς το 1,5850 και το USD/CHF στο 0,9840.

Danske: Εκτιμά ότι η ισοτιμία AUD/NOK έχει δημιουργήσει βάση και ευνοεί θέσεις long με στόχο 5,9025 και ενδεχομένως το 5,9500.

Morgan Stanley: Η ισοτιμία AUD/USD παραμένει ευάλωτη σε παράγοντες όπως μια επερχόμενη αύξηση των επιτοκίων στην Αμερική, τα αρνητικά macro της Κίνας και η αυξημένη μεταβλητότητα. Αν η RBA εμφανιστεί λιγότερο επιθετική στις δηλώσεις της, η διαφορά νομισματικής πολιτικής μεταξύ RBA και Fed αναμένεται να δημιοργήσει νέες πτωτικές πιέσεις στην ισοτιμία.

Societe Generale: Πιστεύει σε περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ και του ελβετικού φράγκου. Η τράπεζα επίσης διατηρεί θέσεις short GBP/USD και AUD/USD.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.