ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: Απαραίτητη μόνο η ελληνική ιθαγένεια για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές

19:13 - 06 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
ΣτΕ: Απαραίτητη μόνο η ελληνική ιθαγένεια για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές
Το ανώτατο δικαστήριο, για λόγους ισότητας, έκρινε πως η ύπαρξη της ελληνικής ιθαγένειας αρκεί για να φοιτήσει κάποιος σε στρατιωτική σχολή.

Η ελληνική ιθαγένεια αρκεί και δεν απαιτείται η ελληνική καταγωγή (γένος) για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, απορρίπτωντας την προσφυγή κάποιων αποστράτων αξιωματικών, που ζητούσαν να πληρούνται και οι δυο προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος στρατιωτικός.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (απόφαση υπ αριθμ. 3317/2014 ) απέρριψε κατά πλειοψηφία την προσφυγή των απόστρατων αξιωματικών και ενός Έλληνα πολίτη που ζητούσαν να ακυρωθούν:

1) Η από 15.4.2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων, κ.λπ., ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος και

2) Η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κ.λπ.

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.