ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aναγνωρίζει το Στέϊτ Ντηπάρτμεντ το δικαίωμα της Κύπρου στην ΑΟΖ

09:24 - 07 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Aναγνωρίζει το Στέϊτ Ντηπάρτμεντ το δικαίωμα της Κύπρου στην ΑΟΖ
Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Δημοκρατίας της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της νήσου όπως κι όλοι οι πόροι της πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

Αυτά δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι «η Τουρκία έστειλε και πάλι πλοία στην ΑΟΖ της Κύπρου».
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε τις πάγιες αμερικανικές θέσεις για το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Επίσης, χαρακτήρισε ως σημαντική την αποφυγή δραστηριοτήτων «που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή».
Σημειώνεται ότι ο υπουργός εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης χαρακτήρισε την τουρκική οδηγία ως πολύ σοβαρή και μίλησε για σειρά διπλωματικών, πολιτικών και νομικών ενεργειών από την πλευρά της Λευκωσίας.
«Στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού, όλοι οι Κύπριοι θα επωφεληθούν από τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης τις οποίες δυναμιτίζει η Άγκυρα», τόνισε ο κ. Κασουλίδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.