ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Τέλος στο ανοδικό σερί του δολαρίου

Η CS εκτιμά ότι η πολυαναμενόμενη διόρθωση για το δολάριο έχει ήδη έρθει.

Μετά από 12 συνεχόμενα ανοδικές εβδομάδες για το δολάριο, ο δείκτης δολαρίου δείχνει ότι δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει και μια 13η ανοδική εβδομάδα. Η ισχυρή ανακοίνωση των NFPs την Παρασκευή οδήγησε σε μια βίαιη άνοδο του δολαρίου αλλά πολύ γρήγορα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σημείωσαν πτώση. Αυτό φανερώνει μια ανησυχία για χαμηλό πληθωρισμό στην Αμερική από την μία, αλλά από την άλλη δείχνει και τις συνέπειες των χαμηλών επιτοκίων και της υψηλής ρευστότητας σε Ευρώπη και Ιαπωνία, τονίζει ο ελβετικός κολοσσός.

Με τα επιτόκια σε Ευρώπη και Ιαπωνία να έχουν ήδη γκρεμιστεί, θα αποδειχθεί πολύ δυσκολότερο για το δολάριο να κινηθεί ανοδικά, εάν τα επιτόκια δε συνεχίσουν να ανεβαίνουν παράλληλα. Μόνο ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι είτε η ΕΚΤ είτε η BoJ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις οικονομίες τους, θα μπορούσε να στηρίξει το δολάριο στα τρέχοντα αλλά και υψηλότερα επίπεδα.

Για τις επόμενες εβδομάδες και ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης της Fed, η CS εκτιμά ότι η πολυαναμενόμενη διόρθωση για το δολάριο έχει ήδη έρθει και για το λόγο αυτό, τις τελευταίες δυο εβδομάδες η τράπεζα απέφευγε νέες τοποθετήσεις στο δολάριο, αλλά συνέχιζε να διακρατά τις υπάρχουσες. Επιπρόσθετα, η CS εξετάζει και πωλήσεις του δολαρίου έναντι συγκεκριμένων νομισμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.