ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΚΑ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας

19:34 - 09 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
ΥΠΕΚΑ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Γ. Μανιάτης σε εκδήλωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων για τον εορτασμό των 90 χρόνων λειτουργίας του.

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος -όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανιάτης, το ΥΠΕΚΑ θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. 

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΜΕ για τον εορτασμό των 90 χρόνων λειτουργίας του, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα θα προκηρυχθούν δημόσιοι διεθνείς διαγωνισμοί για ορισμένους από τους 20 Δημόσιους Μεταλλευτικούς Χώρους που κρίνονται ώριμοι ενώ για άλλους 11 το ΙΓΜΕ θα προχωρήσει σε επιβεβαίωση των αποθεμάτων προκειμένου να προκηρυχθούν και γι΄ αυτούς διαγωνισμοί αξιοποίησης.
Παράλληλα θα διαβιβαστούν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κατάλογοι από εννέα Δημόσιες Εκτάσεις Βιομηχανικών Ορυκτών, που κρίθηκαν ώριμοι, προκειμένου να γίνει ανάλογη διαγωνιστική διαδικασία. Συνολικά στη χώρα μας, σύμφωνα με την καταγραφή που ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2014, υπάρχουν 114 Δημόσιοι Μεταλλευτικοί Χώροι και 22 Δημόσιες Εκτάσεις Βιομηχανικών Ορυκτών.
Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε ακόμη στη λειτουργία του ηλεκτρονικού μητρώου λατομείων καθώς και σε νέο Λατομικό Νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα λατομεία αδρανών υλικών, μαρμάρων και φυσικών λίθων και βιομηχανικών ορυκτών, καθώς και σημειακές εκσυγχρονιστικές ρυθμίσεις και καινοτομίες του Μεταλλευτικού Κώδικα.
Υπογράμμισε ακόμη την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου και των Δήμων από την εκμετάλλευση ιδιωτικών μεταλλείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.