ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παραλογισμός ή αντιεπιχειρηματική εμμονή η αδυναμία διόρθωσης του ΕΝΦΙΑ», σύμφωνα με τον ΣΒΑ

11:40 - 10 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
«Παραλογισμός ή αντιεπιχειρηματική εμμονή η αδυναμία διόρθωσης του ΕΝΦΙΑ», σύμφωνα με τον ΣΒΑ
«Απαράδεκτες οι περιπλοκές με τον ΕΝΦΙΑ στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις» δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός.

Ειδικότερα, ο κύριος Μαθιός δηλώνει ότι «είναι τουλάχιστον παραλογισμός για να μην πούμε αντιεπιχειρηματική εμμονή η αδυναμία άμεσης διόρθωσης λαθών με τον ΕΝΦΙΑ γενικότερα αλλά και ειδικότερα σε ότι αφορά τις βιομηχανικές επιχειρήσεις τα πάγια στοιχεία των οποίων φορολογούνται με αντιαναπτυξιακή λογική».

Η δήλωση του προέδρου του ΣΒΑ, Δημήτρη Μαθιού:

«Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς έχει ήδη επισημάνει, με παλαιότερη τοποθέτησή του, ότι ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο κόστος της βιομηχανικής παραγωγής με τις φορολογικές επιβαρύνσεις των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και οικοπέδων. Αντί δε να συναντήσουμε την ευαισθησία της κυβέρνησης στα βιομηχανικά προβλήματα και ειδικότερα στο πρόβλημα της ρευστότητας διαπιστώνουμε ότι τα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α., στις περιπτώσεις των λαθών για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μετατέθηκε, για τον Δεκέμβριο, γεγονός που δημιουργεί εντυπώσεις για εσκεμμένη προείσπραξη περισσότερων δόσεων από τις οφειλόμενες. Θεωρούμε απαράδεκτη την μετάθεση αυτή του χρόνου, η οποία οδηγεί στη προείσπραξη αδικαιολόγητων φόρων, όταν θα πρέπει μέχρι τότε οι φορολογούμενοι να έχουν πληρώσει ήδη τις αντίστοιχες δόσεις, οι οποίες δεν θα έχουν διορθωθεί και με άγνωστο τον χρόνο επιστροφής της επιπλέον χρέωσης. Όλα αυτά βεβαίως σε βάρος της ρευστότητας των επιχειρήσεων που αποτελεί σήμερα το κεντρικό πρόβλημα αδράνεια της αγοράς».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.