ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίτιμος Δημότης Σαμοθράκης ο πρώην ισχυρός τραπεζίτης Γιόζεφ Άκερμαν

06:44 - 13 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Επίτιμος Δημότης Σαμοθράκης ο πρώην ισχυρός τραπεζίτης Γιόζεφ Άκερμαν
Επιφυλακτικός για τη μόχλευση των χρημάτων του ESM για να δημιουργηθούν αναπτυξιακά κεφάλαια ( σχέδιο Γιουνκέρ) εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σαμοθράκη μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη.

«Προσωπικά, δεν πιστεύω πως μεγάλα επενδυτικά προγράμματα χωρίς καθαρό σχέδιο για το πού να επενδύσουμε, είναι σωστή συνταγή» τόνισε ο κ. Ακερμαν. «Είναι προτιμότερες οι επιλεγμένες επενδύσεις που πραγματικά βοηθούν και από την άλλη η συνέχιση των δομικών μεταρρυθμίσεων» είπε ο κ. Άκερμαν «και όχι μόνο να ανοίξουμε αυτό το είδος του Κουτιού της Πανδώρας γιατί δε θα λειτουργήσει». Τάχθηκε υπέρ των στοχευμένων επενδύσεων και συνεργασίες μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, εκτίμησε ότι στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει αρκετά για να φέρουν ακόμη μεγάλη αναπτυξιακή ορμή. Είπε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανεργία και να επιστρέψουν τα φωτεινά μυαλά στη χώρα.
Νωρίτερα στην εκδήλωση που έγινε για την αναγόρευση του σε «δημότη» της Σαμοθράκης ο κ. 'Ακερμαν αποκάλυψε ότι η αρχική στάση του στην κρίση «δεν ήταν αλτρουιστική» αλλά ήταν προς το συμφέρον όχι μόνο των ευρωπαϊκών χωρών με παρόμοια προβλήματα χρέους, αλλά και της Ε.Ε. και της πατρίδας του της Ελβετίας και της Deutsche Bank καθώς, όπως είπε, ούτε η Ελβετία θα μπορούσε να είναι «νησί ευημερίας», ούτε και η Deutsche Bank ανταγωνιστική προς τα αντίστοιχα αμερικανικά ιδρύματα, με ένα αδύναμο ευρώ, σε μια αδύναμη Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.