ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτάσεις για την διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα υπέβαλλε η Αμάλ Κλούνει

15:40 - 14 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Προτάσεις για την διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα υπέβαλλε η Αμάλ Κλούνει
Η διερεύνηση της καλύτερης δυνατής νομικής φόρμουλας για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης την Τρίτη η Αμάλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ, με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Ττασούλα.

Κατά τη συνάντηση όπως δήλωσε ο κ. Τασούλας, η Αμάλ Κλούνει, υπέβαλλε μαζί με τους Βρετανούς διακεκριμένους νομικούς  Πάλμερ και  Τζέφρι Ρόμπερτσον, νομικές προτάσεις και γνώμες με στόχο τη νομική διεκδίκηση των Μαρμάρων.

«Κάθε πρόταση, κάθε ιδέα, κάθε υποστήριξη όταν μάλιστα προέρχεται από διεθνείς προσωπικότητες στο μεγάλο αυτό ζήτημα είναι καλοδεχούμενη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Πολιτισμού και σημείωσε «Όπως ξέρετε το θέμα της επανένωσης και επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τέθηκε από τη χώρα μας ενώπιον της Unesco και πρόσφατη απόφαση του Παγκόσμιου αυτού Οργανισμού καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να προσέλθει στη διαδικασία της διαμεσολάβησης που είχε ζητήσει η Ελλάδα. Πρόκειται για μια σταθερή και διαχρονική διεκδίκηση της χώρας μας για την οποία οφείλουμε με πίστη, αισιοδοξία και σοβαρότητα να κάνουμε το παν».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:52 - 14 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.