ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΜΙΔΑ προς ΥΠΕΚΑ: Αυτονομία θέρμανσης με φυσικό αέριο υπό προϋποθέσεις

13:56 - 16 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
ΠΟΜΙΔΑ προς ΥΠΕΚΑ: Αυτονομία θέρμανσης με φυσικό αέριο υπό προϋποθέσεις
Τι προτείνει η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναφορικά με τις προϋποθέσεις αυτονόμησης μεμονωμένων διαμερισμάτων πολυκατοικιών από την κεντρική θέρμανση.

Μόνο αν οι γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών αδυνατούν ή αρνούνται να αποφασίσουν για την αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με αντίστοιχο φυσικού αερίου, θα μπορούν μεμονωμένοι ιδιοκτήτες να εγκαθιστούν συστήματα αυτόνομης θέρμανσης. Και στις περιπτώσεις αυτές, όμως, όσοι αποκτούν αυτόνομη θέρμανση θα εξακολουθήσουν να συμμετάσχουν στη δαπάνη της κεντρικής θέρμανσης.

Αυτό προτείνει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΜΙΔΑ, με επιστολή της στον υπουργό ΠΕΚΑ, εν όψει και της έναρξης της διαδικασίας επιδότησης του κόστους μετατροπής των καυστήρων κεντρικής θέρμανσης. 

Επιπλέον, η ΠΟΜΙΔΑ προσθέτει, πως πρέπει πρώτα να ενημερωθούν οι γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών για τα πλεονεκτήματα της χρήσης φυσικού αερίου, και μόνο σε περίπτωση άρνησης ή αδυναμίας των μελών της να το αποφασίσουν, να γεννάται το δικαίωμα της ατομικής σύνδεσης κάθε ιδιοκτησίας.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή ΠΟΜΙΔΑ προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.