ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα κακουργηματική δίωξη στον Λαυρεντιάδη για τη «Νεοχημική»

12:58 - 17 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Νέα κακουργηματική δίωξη στον Λαυρεντιάδη για τη «Νεοχημική»
Με μια νέα, κακουργηματικού βαθμού, κατηγορία βρίσκεται αντιμέτωπος ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, αναφορικά με την αγοραπωλησία της εταιρίας «Νεοχημική» στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία «Carlyle» και, έπειτα, την επαναγορά της από τον επιχειρηματία με πολύ μικρότερο τίμημα.

Στον επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ η δίωξη στρέφεται και κατά πέντε συνεργατών του επιχειρηματία.

 

Η υπόθεση, το αντικείμενο της οποίας φέρεται να ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη με αφορμή μήνυση που είχαν καταθέσει τον Ιούλιο του 2012 οι τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με αφορμή τις προαναφερθείσες αγοραπωλησίες της «Νεοχημικής».

 

Οι επτά τράπεζες ζητούσαν την ποινική δίωξη του επιχειρηματία και των συνεργατών του για τα αδικήματα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, χειραγώγησης μετοχών της «Νεοχημικής», κατάχρησης προνομιακών πληροφοριών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

 

Οι τράπεζες αποδίδουν στον επιχειρηματία και τους συνεργάτες του ότι εμφάνισαν αλλοιωμένους ισολογισμούς της «Νεοχημικής», ώστε να αυξήσουν την αξία της μετοχής της εταιρείας και να είναι εφικτή η δανειοδότησή της με ποσά ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

 

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε στην 10η ειδική ανακρίτρια η οποία αναμένεται σύντομα να καλέσει σε απολογίες τους εμπλεκόμενους.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε πρόσφατα για τις υποθέσεις της Proton Bank και της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.