ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τράπεζες ψάχνουν τις αιτίες του sell off στις μετοχές

Συνεχίζεται με ενδιαφέρον η ανταλλαγή απόψεων για το τι προκάλεσε το sell off.

Ουκρανία: Στις συζητήσεις των ηγετών της ΕΕ που διεξάγονται στο Μιλάνο, παρουσία του Putin, ο Ουκρανός Πρόεδρος σε συνομιλία με τον Αυστριακό ομόλογό του δήλωσε ιδιαίτερα απαισιόδοξος.

ΕΚΤ: Η τρέχουσα ισοτιμία του EUR/USD έχει ευεργετικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή οικονομία και αυτό αυξάνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη το 2015.

Περιφερειακά ομόλογα: Αναλυτές εκτιμούν ότι οι πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων στα περιφερειακά ομόλογα θα οδηγήσει σε ενίσχυση του ευρώ.

TD Securities: Ο στόχος του 1,1500 για το USD/CAD αναμένεται να προσεγγιστεί γρηγορότερα από την αρχική εκτίμηση της χρηματιστηριακής.

Commerzbank: Ο χαμηλός ρυθμός πιστωτικής επέκτασης στην Ευρωζώνη κάνει το QE να φαντάζει το πιθανότερο σενάριο εντός του 2015.

Commerzbank: Οι αγορές μετοχών έχουν ξεκινήσει να προεξοφλούν μια ύφεση, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι το σενάριο που υιοθετεί η Commerzbank καθώς πιστεύει ότι οι ισχυρές πιέσεις θα αναγκάσουν την ΕΚΤ να ξεκινήσει QE πριν από το τέλος του έτους.

SocGen: Η αμερικανική οικονομία παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης και ακόμα και αν υπάρξει επιβράδυνση, θα αποτελεί μια από τις καλύτερες οικονομίες. Η Fed βρίσκεται μπροστά από την καμπύλη σε σχέση με τις υπόλοιπες G10 χώρες. Οι διορθώσεις για το δολάριο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για αγορές.

RBC Capital: Οι πιθανότητες για μια παρέμβαση της RBNZ στο NZD παραμένουν πολύ υψηλές παρά τις απώλειες της ισοτιμίας. Σύμφωνα με την RBC, η RBNZ παραδοσιακά παρεμβαίνει όταν η τάση είναι πτωτική και δεν επιχειρεί να κινείται «κόντρα» στο momentum.

ANZ Bank: Η ισοτιμία NZD/USD θα βρεθεί στα 0,8000 στο τέλος του 2014 και στη συνέχεια στα 0,7500. 

Barclays: Μετά τα χθεσινά χαλαρά σχόλια ενός από τα παραδοσιακά επιθετικά μέλη της Fed το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στην ομιλία της Yellen και το αν θα αναφερθεί κι εκείνη στο ενδεχόμενο το QE να μην τελειώσει ακόμη.

Morgan Stanley: Η ισοτιμία EUR/JPY διέσπασε το 135,00 και η τράπεζα αναζητά ευκαρίες πώλησης στις διορθώσεις με στόχο το 130,00.

Commerzbank: Ευνοεί αγορές Bund στις διορθώσεις καθώς εκτιμά ότι αυξάνονται οι πιθανότητες ενός QE στην Ευρωζώνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.