ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fed επιμένει για την αύξηση των επιτοκίων

Δεν υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος, με βάση τα μακροοικονομικά στοιχεία θα ληφθεί η απόφαση

Fed, Fisher: Ο χρόνος της αύξησης των επιτοκίων εξαρτάται από την πορεία των μακροοικονομικών στοιχείων.
- Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ημερομηνία για την αύξηση των επιτοκίων.
- Το QE3 είχε καθοριστική συμβολή στη μείωση της ανεργίας.
- Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Ebola είναι η υπερ-αντίδραση των ΜΜΕ.
- Ο πληθωρισμός παραμένει στα ίδια επίπεδα χωρίς πτωτικές ή ανοδικές πιέσεις.

ΕΚΤ, Constancio: Υπάρχει ανάγκη να επεκτείνουμε το σκοπό των εργαλείων που έχουμε ήδη ανακοινώσει.
- Η πιστωτική επέκταση στην Ευρωζώνη εξακολουθεί να είναι φθίνουσα.
- Η νομισματική πολιτική στην ΕΕ χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα χαλαρή.

Standard Chartered: Σε προηγούμενη αναφορά της, η τράπεζα θεωρούσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εκτίμησή της ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων από τη Fed θα γίνει τον Ιούνιο του 2015, ήταν να γίνει νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο. Πλέον όμως, ο κίνδυνος αυτός έχει εκμηδενιστεί σημαντικά εξαιτίας της μικρής ανόδου των μισθών και των προβλημάτων στην παγκόσμια οικονομία.

Reuters: Το 45% των ιαπωνικών επιχειρήσεων επιθυμούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανατίμης του γεν ή να παρεμβαίνει στα επίπεδα των 110,00 γεν.

BofA Merrill: Η υποβάθμιση της Ρωσίας από τον οίκο Moody’s την Παρασκευή αποτελεί αρνητικό νέο αλλά αναμένεται να έχει μικρές επιπώσεις στη Ρωσία καθώς παραμένει ακόμα σε επίπεδο που θεωρείται ως «επενδυτικό».

Morgan Stanley: Η τράπεζα ευνοεί θέσεις short EUR/JPY καθώς εκτιμά ότι η αδυναμία του γεν θα είναι περιορισμένη, ενώ το ευρώ αναμένεται να δεχθεί πιέσεις εξαιτίας του χαμηλού πληθωρισμού, του χαμηλού ρυθμού ανάπτυξης και της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Barclays: Ο S&P500, η ισοτιμία USD/JPY και τα αμερικανικά ομόλογα σημείωσαν ράλι προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας, με την τράπεζα να αναμένει ένα θετικό κλείσιμο και στην τρέχουσα εβδομάδα προκειμένου να μπορέσει να επιβεβαιώσει την τάση.

Unicredit: Η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων και η μείωση της διάθεσης για ρίσκο αναμένεται να πιέσουν το AUD παρά την αντοχή που επέδειξε στα θετικά αμερικανικά macro. Επίσης η τράπεζα εκτιμά ότι τα πρακτικά της RBA θα υποδείξουν ότι τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα, με ενδεχόμενη αρνητική ανακοίνωση από το ΑΕΠ της Κίνας να έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στο νόμισμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.