ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραβίασε και το οικόπεδο 2 της Κυπριακής ΑΟΖ το "Barbaros"

12:22 - 21 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Παραβίασε και το οικόπεδο 2 της Κυπριακής ΑΟΖ το "Barbaros"
Aπό τα ξημερώματα, αφού πραγματοποίησε πλεύση για σάρωση του βόρειου τμήματος του Οικοπέδου 3, δείχνοντας ότι θα συνεχίσει εκεί, άλλαξε πορεία και συνέχισε κατευθείαν στο «2»., σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου.

Στο Οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ και σε απόσταση περίπου 40χλμ από το Ακρωτήριο Κιτίου βρίσκεται το τουρκικό σεοσμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρόσα» μαζί με τα δύο συνοδευτικά πλοία.

Ήδη έχει περάσει σε απόσταση περίπου 35χλμ εντός του Οικοπέδου 2, πλέοντας παράλληλα με τις ακτές της νότιας Κύπρου από το Κάβο Γκρέκο προς την Λάρνακα, διατηρώντας την ίδια περίπου απόσταση από τις ακτές.

Η τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» που συνόδευσε το «Μπαρμπαρός», έχει παραμείνει σε περιοχή βορειοανατολικά του «3» και δεν ακολουθεί την πορεία του σεισμογραφικού, αλλά παρακολουθεί από απόσταση, ενώ δεύτερη τουρκική φρεγάτα η «TCG Gokceada», παραμένει εδώ και μέρες στην ίδια περιοχή- νοτιοανατολικά του σημείου της γεώτρησης.

Ο ειδικός επί θεμάτων ενέργειας και σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, Σόλων Κασίνης, εκτιμά ότι οι κινήσεις του σκάφους στην περιοχή γίνονται περισσότερο για πολιτικούς λόγους. Ο κ. Κασίνης, ανέφερε ότι τεχνικά θα λαμβάνονται από το Barbaros οι δονήσεις από το τρυπάνι της ΕΝΙ και αργότερα μπορούν απομονωθούν οι ήχοι του και να αξιοποιηθούν.

Ναυτικές ασκήσεις εν εξελίξει

Στο μεταξύ, σήμερα στην περιοχή πραγματοποιείται άσκηση του Ισραήλ με τη συμμετοχή της Κύπρου. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ F15 και F16.

Επίσης, συνεχίζεται η μεγάλη άσκηση της Ρωσίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας. Για την άσκηση, η Μόσχα δέσμευσε περιοχή οκτακόσιων τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει, παράνομα, η Τουρκία.Στην άσκηση γίνονται βολές ρουκετών από πλοία.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 21 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.