ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αγορές εταιρικών ομολόγων

Νέες πιέσεις στο ευρώ καθώς φαίνεται ότι η ΕΚΤ εξετάζει κάθε πιθανό μέσο στήριξης

Commerzbank: Το ανοδικό ράλι του EUR/USD αναμένεται να ολοκληρωθεί στην περιοχή 1,2955-1,3100. Η σημαντικότερη στήριξη είναι στα 1,2693.

Ευρωζώνη: Αντιστροφή στις αποδόσεις των περιφερειακών ομολόγων καθώς η ΕΚΤ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει εταιρικά ομόλογα. Οι αποδόσεις των πορτογαλικών, ισπανικών, γαλλικών, ιταλικών και ελληνικών ομολόγων σημειώνουν πτώση.

Nordea: Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας δεν αναμένεται να δώσει περαιτέρω ενδείξεις για τη νομισματική της πολιτική, εξαιτίας της πρόσφατης αναταραχής στις αγορές.

Citi: Η ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι εξετάζει αγορές εταιρικών ομολόγων είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία εξαιτίας του πιστωτικού κινδύνου που φέρουν τα ομόλογα αυτά.

BofA Merrill: Τους επόμενους μήνες αναμένονται ακόμα περισσόττερα μέτρα τόνωσης της κινεζικής οικονομίας.

SocGen: Η τράπεζα παραμένει αρνητική για το AUD και η σημερινή ανακοίνωση του πληθωρισμού αν βγει χαμηλότερη των εκτιμήσεων ενδεχομένως πιέσει εκ νέου το νόμισμα.

Morgan Stanley: Το πρόσφατο sell off στα ελληνικά ομόλογα δημιουργεί ενδιαφέροντα επίπεδα για τοποθετήσεις, με την τράπεζα να βρίσκει θετική συσχέτιση απόδοσης και ρίσκου.

Natixis: Η αγορά έχει σταματήσει να διερωτάται αν η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε QE και το ερώτημα είναι πλεόν πότε, με τους επενδυτές να αναρωτιούνται πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων. Η τράπεζα αλλάζει την εκτίμηση της για την απόδοση των 10ετλων Bund στο τέλος του έτους σε 0,60% από 0,80%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.