ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλημμύρες και καταστροφές από την έντονη νεροποντή στην Αττική

21:42 - 24 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Πλημμύρες και καταστροφές από την έντονη νεροποντή στην Αττική
Εκτεταμένες πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα σε Πειραιά και δυτικά προάστια προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα την Αττική.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, παρασύροντας αυτοκίνητα, που καταπλάκωσαν το ένα το άλλο, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια. 


Οι κλήσεις αφορούν αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Καματερό, Πέραμα, Δραπετσώνα, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον, καθώς και απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων.

Μάλιστα, στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος.

Παράλληλα, πυροσβέστες προσπαθούν από αντλήσουν τα νερά από υπόγειο πάρκιγνκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Έντονα είναι και τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους, με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες να είναι κυριολεκτικά μπλοκαρισμένες.

Από πλευράς Δήμου Πειραιά, έγινε γνωστό πως έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες Δικτύων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.

Αύριο Σάββατο 25/10 θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη του Δημάρχου με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, για τη συνολική εκτίμηση και τη διαχείριση της έκτακτης αυτής κατάστασης.

Εν τω μεταξύ, δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία έχει εξασφαλίσει ο δήμος Ιλίου για όσους δημότες των οποίων οι οικίες έχουν υποστεί καταστροφές από την ισχυρή νεροποντή και δεν έχουν που να διαμείνουν. Όσοι πολίτες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ο δήμος τους προτρέπει να επικοινωνήσουν με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου στο τηλέφωνο: 6972860701.


Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ακολούθησαν διαδοχικές επικοινωνίες του κ. Βενιζέλου με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά με τις καταστροφές που έχουν γίνει και συζήτησε στην κατεύθυνση να υπάρξει η ταχύτερη και η καλύτερη δυνατή φροντίδα και αποκατάσταση των πληγέντων, να συνεχιστεί και να ενταθεί η άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:13 - 24 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.