ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νέα τουρκική πρόκληση ακούει στο όνομα "Βuyukada"

10:39 - 04 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Η νέα τουρκική πρόκληση ακούει στο όνομα "Βuyukada"
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος Βuyukada που "κόβει βόλτες" στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η τουρκική κορβέτα «Βuyukada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε στις 3 τα ξημερώματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα στενά Καφηρέα.

Στη συνέχεια, κινούμενη με νότια και νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ των νησιών Κέας και Κύθνου, σύμφωνα με ανακοινώση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο. Η τουρκική κορβέτα «Büyükada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα Στενά του Καφηρέα, μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου.

Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε από το στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου, πλέοντας πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές.


Περίπου στις 12 το μεσημέρι, η τουρκική κορβέτα «Buyukada» έπλεε ανοιχτά της Μήλου και είχε συμπληρώσει περίπου 9 ώρες «μπαινοβγαίνοντας» κατά βούληση στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι, η τουρκική κορβέτα έπλεε νότια της Φολεγάνδρου, σε διεθνή ύδατα.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, σε όλη τη διάρκεια του πλου του.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:04 - 04 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.