ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

230 κιλά καθαρής κοκαΐνης σε σπίτι στη Βούλα

01:05 - 05 Νοε 2014 | Ειδήσεις
230 κιλά καθαρής κοκαΐνης σε σπίτι στη Βούλα
Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης κατέσχεσαν σε διαμέρισμα στη Βούλα αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και το ΣΔΟΕ.

Το καθαρό βάρος φτάνει τα 230 κιλά καθαρής κοκαΐνης , με τις Αρχές να εκτιμούν πως ένα μέρος από την κοκαΐνη, αξίας περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ, θα έμενε στην Ελλάδα και το υπόλοιπο θα διοχετευόταν στη Μέση Ανατολή. 

Πίσω από την ιστορία αυτή πιστεύεται ότι κρύβεται ο μεγαλύτερος «βαρόνος» κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής , ενώ μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί ένας 50χρονος Έλληνας με καταγωγή από την Καλαμάτα, ένας 25χρονος Μεξικανός και ένας Κολομβιανός ηλικίας 60 ετών. 

Τα μέλη του κυκλώματος έμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της παραλιακής και περίμεναν το «οκ», προκειμένου να τη στείλουν στον τελικό της προορισμό. 

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν έφθασε η πληροφορία ότι ο μεγαλύτερος ναρκέμπορος της Κολομβίας έκλεισε μια μεγάλη δουλειά με Έλληνες «βαρόνους», προκειμένου να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης μέσω Ελλάδας, στη Μέση Ανατολή. 

Πριν λίγες ημέρες η κόκα φορτώθηκε σε πλοίο σε λιμάνι του Μεξικού και το «χρυσό» εμπόρευμα, που ήταν κρυμμένο μέσα σε φρούτα, έφθασε μέσω Ατλαντικού στο λιμάνι του Πειραιά, όπου από την αποθήκη φρούτων κατέληξε σε διαμέρισμα των νοτίων προαστίων. 

Εκεί, ο Έλληνας «βαρόνος» που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών, θα κρατούσε περίπου 70 κιλά και η υπόλοιπη παρτίδα θα κατέληγε στη Μέση Ανατολή. 

Την Τετάρτη αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.