ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ανανάδες έκρυβαν την κοκαΐνη..

01:02 - 06 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Οι ανανάδες έκρυβαν την κοκαΐνη..
Σε κιβώτια με ανανάδες μετέφερε το διεθνές κύκλωμα από τον Παναμά στο λιμάνι του Πειραιά τα 233 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Βούλα και κατασχέθηκαν από τις αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Η αξία της ποσότητας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία μέλη του διεθνούς κυκλώματος που θα διακινούσε την κοκαΐνη. Πρόκειται για έναν 62χρονο Έλληνα, έναν 25χρονο υπήκοο Μεξικού, που είχε και αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα κι έναν 69χρονο υπήκοο Καναδά που έχει γεννηθεί στην Κολομβία.


Όπως ανέφερε στην παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων, ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ένας 35χρονος υπήκοος Μεξικού και ένα ακόμα μέλος του, ένας 36χρονος υπήκοος Η.Π.Α. που έχει γεννηθεί στο Λίβανο.


Τα μέλη της οργάνωσης για να πετύχουν τους εγκληματικούς τους σκοπούς, είχαν συστήσει εταιρεία με στόχο την νομιμοφανή μεταφορά και εισαγωγή των εμπορευμάτων, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικούς χώρους αποθήκευσης.


Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν τη δια μέσω θαλάσσης μεταφορά των ναρκωτικών, με εμπορευματοκιβώτια (containers), τα οποία περιείχαν κυρίως φρούτα και μεταφέρονταν σε εμπορικά πλοία υπερπόντιων δρομολογίων.

 

Στους τρεις συλληφθέντες, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.


Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.